ett av hundra drömyrken

"We've got a nice and respectful business now"

" I could eat you up, I really could"

"Anything you say"

"You and me mr Todd, we could be all alone. Wouldnt that be smashy"

"By the beautiful sea"

 

älskar mrs lovett's kläder i sweeney todd.

att få vara kostymör till tim burtons filmer måste vara ett av de roligaste jobben man kan ha.

 

jag har sytt och tillverkat och gjort om kläder som en galning de senaste två veckorna. stay tuned. snart kommer bilder!

 

translate

I love Helena's (mrs Lovett's) clothing in "sweeney todd". Stay tuned for some new creations. Photos will be up this week.


dagen i bilder

snarare lunch än frukost blev första målet idag

 

ute var det moddigt. den värsta kylan är över gott folk (snyft)

var hos optikern för att kolla synen. jag ska ta körkort!

sen hittade jag kate atkinsons "one good turn" på bokrean. "human croquet", också den av atkinson gillade jag väldans mycket.

tog en tur förbi mammas jobb där jag inte varit de senaste tio åren.

har käkat middag och nu ska jag kolla på "sweeney todd"

trevlig helg!


translate

have a nice weekend!



definitivt vår

finns det något som får mig att längta till våren är det kulörerna i vårkatalogen från gudrun sjödén.

solrosklänningen - vill ha!

translate

spring colours from  gudrun sjöden

något otippat



ni vet reklamen de körde för några år sen, den där med personer som liksom stannade upp mitt i en rörelse medan de runt om väntade på att den som fastnat skulle "vakna till" igen. det var väl antagligen någon reklam för bredband, bättre täckning osv. det händer rätt ofta här hemma med tvn. mitt i en mening så fryser bilden och man missar tre fyra sekunder (gud förbjude).

hursomhelst så är detta inget jag vanligtvis reflekterar särskilt mycket över, men igår hände något så himla konstigt. Jag stod i köket och skulle sätta mig ner vid bordet. Jag var lite smågroggy efter att ha sovit ca 14 timmar (för att bli av med minsta gnutta av sjukdomsbaciller) och en sekund liksom bara försvann. jag stod upp och skulle sätta mig, och sen satt jag plötsligt ner. hjärnan kopplades visst ifrån en sekund och vad förvånad jag blev.
särskilt eftersom jag är van att alltid ha kontroll över min kropp och mitt medvetande. jag har aldrig haft en blackout, inte ens när jag var 15 år och drack alla möjliga sorters häxblandningar. inte heller de tre gånger i mitt liv som jag nästan svimmat. jag minns dem för att jag lyckats locka mig själv tillbaka till "verkligheten" och undgått att tappa kontrollen. kroppen må ha varit utarmad ibland men medvetandet kristallklart.

men så helt otippat, en tisdagsmorgon försvann en sekund ur mitt liv. fascinerande.
fick mig att tänka på sen där nya actionrullen med bruce willis, där folk har surrogatrobotar som lever deras liv och de själva stannar hemma för att slippa fysiska möten. eller bladerunner, eller alien. är det så det skulle kännas om någon styrde över en och kunde stänga av en när det behagade.

det var bara en sekund, men vart försvann den?

translate

one second blackout on a thuesday morning
fascinating

hur man botar en ankommande förkylning AB

 

Igår morse vaknade jag med huvudvärk och fick inget gjort på hela dan. Tryck i öronen, illamående, snuva, ja en riktig jäkla förkylning var på väg, det kände jag. särskilt som jag inte varit ordentligt sjuk på säkert 2 år. Pga mitt zombieliknande tillstånd gick jag och la mig vid åtta på kvällen. jag hade då smörjt in hela nacken och nästan hela ansiktet med tigerbalsam. vaknade kl 2 på natten. mådde nästan ännu sämre än innan jag gått och lagt mig.

 

att bli sjuk har jag verkligen inte tid med!, tänkte jag och masade mig till köket. det bästa botemedlet mot en ankommande förkylning är nämligen följande (om man är anti-medicin som jag är);

 

hacka en vitlöksklyfta eller två i grova bitar och hetta upp vatten i en kastrull med färsk ingefära (söta ev med honung). svälj vitlöken rå(!) och drick teet direkt efteråt.
teet dämpar vitlökssmaken och rensar bihålorna. sen går man och lägger sig, helst under tre täcken så man svettas järnet! så rensar man ut alla gifter och dumma baciller som vill slå ut en.

imorse vaknade jag nästan frisk som en nötkärna

voilà!

 

translate

cure your oncoming cold with raw garlic and ginger tea

 


favoritsaker

på mitt skrivbord står en sidenbakelse med ringar i

jag kör old school med riktiga skivor. kate bush-the dreaming är nuvarande favorit

mary janes jag budade hem från tradera i väntan på våren (jag längtar bara lite lite)

åh elsa beskow och lena anderssons underbara maja på nya frimärkena!

sånt är fint!

translate


treasureholders, kate bush, preppy shoes and stamps with my childhood heroe Maja


semlor och kärlek

i helgen var schemat såhär fullspäckat. på söndagen skulle jag träffat sofie men det vart inte så.

 

så i brist på annat fick jag för mig att baka semlor (här kör vi med gamla recept!)

jag hade ingen att pussa på förutom familjen



jag drog på mig min röda sidenklänning och så gick vi, jag, viktor och päronen ut och käkade vietnamesiskt. Finfint!

translate

Jag ♥ Stockholms Stadsmission

Idag har jag tagit en runda på stan. Hade lite bråttom men hann med Myrorna på Adolf Fredriks kyrkogata, Emmaus på Götgatan och Stockholm Stadsmission på Skånegatan.


stockholms stadsmissions Remake tygkasse. foto: Mattias Bardå

All second hand i all ära men det är ändå nåt speciellt med stockholms stadsmission. kanske är det för den gemytliga känslan man får när man går in i en av deras butiker, eller att det aldrig är för utplockat trots de låga priserna. kanske är det för att de gör Nya saker av de dryga 16 ton kläder och tyger som kommer in varje år och inte duger till att sälja, eller för all del att det inte alls känns som att man befinner sig i en storstad när man är där inne. men framför allt gillar jag dem för att det känns som om pengarna jag spenderar där verkligen gör nytta!

Det är lätt att bli hemmablind brukar det väl heta. i detta fall har det motsatt effekt. jag kan själv se vad som händer med mina gamla kläder, eller med de pengar som spenderas i butikerna. stockholm sitter i min ryggmärg (eller så sitter jag i stockholms) och det är fint att känna sig nyttig på nåt sätt, även om det är genom något så fjuttigt som att konsumera.


stockholms stadsmission har just nu även andra intressanta saker på gång i stan. bl.a. detta;

17 februari - Modeshow på Debaser med egna märket "Remake"

20 -28 februari - Klädotek på Kulturhuset (bibliotek fast med "Remake"kläder istället för böcker)


hoppas jag får tillfälle att gå!

translate

fredagsnöjen



scones på rågmjöl och gröna oliver (recept nedan)


hallon och lakritsbåtar i nagelform


handskriven naturdagbok från 1906 av brittiska Edith Holden

och mer traderande

Scones med oliver
3 dl filmjölk
75 gram smör
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
(efter tycke)
hackade oliver
riven morot
torkad timjan

blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt därefter de hackade oliverna och den rivna moroten, filmjölk och smör. dela degen i 4 och baka ut platta runda kakor. skåra ett kors i mitten på varje kaka och grädda i ugn 250 grader, 10 min.

translate

ut med det gamla, in med det nya (gamla).





Just nu säljer jag bl.a. dessa finfina saker på tradera, och fyller på min garderob med nya (gamla) saker från samma ställe;)

translate

En annan huvudstad



När man har nya idéer i skallen så dyker det överallt upp små hintar för att påminna en om de där drömmarna. Igår till exempel, när jag hjälpte till att stuva om i päronens förråd så dök den här lilla leksaksbussen upp från ingenstans. jag flyttade kartonger med saker från min barndom och plötsligt låg den där, mellan några gamla klippdockor och pärlplattor, London-dubbeldäckaren.
Jag har drömt en massa om London på senaste tiden och förra veckan köpte jag en tjock bok om stan. Jag vet att jag kommer åka, och inte på nån weekend-resa (korta resor är inte min grej), så min nya (gamla buss) talisman får stå brevid sängen och påminna mig varje morgon om att inte sjunka för långt tillbaka och glömma drömmarna för krassa rutiners skull.
Har du några talismaner?

translate

Butiken öppen!




Äntligen är jag färdig med butiken!

Jag har slitit som ett djur (nästan) för att bli färdig och nu äntligen slår jag upp dörrarna till Lomeyende Jewellery webbutik.
Kom in och kika och berätta gärna vad ni tycker om designen osv, och smyckena såklart.

Varmt välkomna!



translate

långrandigt?


Tänk vad många det var på teneriffa som sa "Men varför åker du till sverige Nu!? Där finns väl inget å se fram emot. Kallt å jävligt" eller andra som skrockade "Om en månad är du tillbaka, ska du se. Du kommer sakna värmen"
Men vet ni vad.
Jag har aldrig varit gladare över att vara hemma tror jag. Knappt ens gladare än den där första vintern, då jag längtade hem så jag höll på att dö och grät redan innan jag hade hunnit åka igen.
Inte ens då.
Jag fryser inte, trots 20 minus. Jag är inte rastlös (ännu). Jag är inte uppgiven. Jag har drömmar att förverkliga!
Jag går inte ut med en huttring. Jag andas in den klara luften och ler.
Det har tagit mig fyra år att komma till den här insikten. Jag önskar jag kunde förmedla den till er. Att den liksom skulle smitta av sig från mig till dig. Tänk om alla kunde känna sig så lätta som jag gör just nu!
Insikten är (och de är inte bara ord!) att det finns inga begränsningar. Vad jag än vill göra, så kan jag det.

Jag har känt massor av gånger att jag sitter fast. sådär så man bara vill skrika rakt ut, eller kanske bara ligga stilla i evigheters evighet eftersom att det liksom nästan bedövar en och all smärtan för ett ögonblick ligger lika stilla som en själv. Hur många gånger har jag inte önskat att det fanns ett recept mot just den känslan. Och så konstigt, en dag känns det inte likadant längre. Något har hänt. Jag antar att det kallas att leva.
Jag önskar dig samma befrielse.

translate

pans labyrint










sagor, krig, legender, ondsinthet, hopp, äventyr och kärlek
du har väl inte missat?

(väntar nu hoppfullt på alice in wonderland!)

translate

RSS 2.0