snart ballongdags!


På fredag är det min födelsedag. Det känns lite fånigt tycker jag, att önska mig saker. Prylar. Jag har varit samlare hela livet tror jag, och jag samlar inte på nåt speciellt, utan mest allting.
Sånt jag däremot sällan fixar själv är ju en himla bra present. Frisörbesök t.ex (har klippt mig själv de senaste 6 åren) eller omklackning av X par skor. Kanske låter tråkigt men det är sånt jag uppskattar.
Har två par cowboyboots som stått i garderoben sen 2005 för att jag aldrig kommer mig för att byta ut klackarna som är helt nedgångna (pik till familjen).

Nu är det nästan varmt nog att ha dem till den här fina kate moss- klänningen jag köpte på stockholms stadsmission för nån vecka sen.
Volanger och penséer, kan det bli vårigare!?

translate

On friday it's my birthday. I'll celebrate with ruffles and pansies.

Vintage

1.
2.


1. Säljer nu denna helt fantastiska Vintage blus på tradera (bilden är en länk)
2. I helgen blir det Vintagemässa och åh vad jag har längtat!

translate

1. New items for sale at Tradera (I ship only to scandinavia).
2. This weekend there is a Vintage Fair in Stockholm. Don't miss it! I won't!

nightmare before easter

 

idag har jag plockat fram pappägg och gammalt hemmagjort påskpynt (otroligt att sånt finns sparat).

 

när jag var liten var jag helt galet rädd för skelett. jag drömde mardrömmar om skelett som dansade i ring, kyrkogårdar upplysta av månen, biologiplancher och leksaksaffären i oktober, dignande av självlysande skelettnyckelringar och pumpor med elaka grin.

 

såhär i efterhand inser jag ju att alla typer av pynt jag gjorde som barn (påskkärringar, lucior, tomtar, kycklingar, eller överhuvudtaget saker med huvuden eller ansikten ser ut just som det jag fruktade mest- håliga kranier.

 

visst är det väl ironiskt att jag nu älskar just såna figurer.. eller överhuvudtaget sånt som i allmänhet ses som makabert. mexikansk folkkonst och halloween, fascinationen för gamla dödsgudar som Hades eller Hel, dödsofferdyrkande kulturer som hos maya och aztekerna, andevärlden, mumifiering och sweeney todd.

på bokhyllan i mitt sovrum hänger en egentillverkad kasperdocka av döden och jag sover i en Corpse Bride tshirt med texten "Can the living marry the dead?"

 

det kan man kalla terapi! (pysslandet alltså)

 

translate


when I was a child I was incredibly scared of skeletons. all of my crafts looked like skulls and now I love macabre characters. that's what I call therapy! (making the crafts, that is)

 

 


otippat

idag började inget vidare men så kom detta med posten! en för tidigt anländ födelsedagspresent ända från saharas breddgrader. två par örhängen och ett fint litet brev från min fd sambo. genast blev den grå himlen lite blåare och jag fick lust och ork till att ta itu med alla måsten!

 

gracias cariño♥

translate

an early birthday gift arrived with the mail and made my day!

knas

vårsol från igår

är idag ett minne blott


translate

yesterday's sunshine's nothing but a memory

trädgårdsdrömmar

miniatyrdrömmar hos plantagen

äpplena jag packade in i höstas klarade både -20C och +10C. nu blir det äppelpaj varje dag resten av månaden!

i rabatten blomstrar det av optimism

liksom på köksbordet

mockastövlarna har ersatts av gummistövlar med spännen

så jovisst, är det vår!


translate

Springtime is here!

sådär




Igår var jag på eftermiddagsbio med viktor. vi såg alice i underlandet till slut. i 3d.
sådär är betyget. tror jag hade gillat den mer i vanligt format. effekterna gjorde mig lite illamående. filmen var fin men inte riktigt så mycket burton som man hade kunnat önska. vid det här laget har väl de flesta fantaster sett filmen redan och att döma efter deras recensioner så tycker jag som de flesta.

kostymkavalkad fanns det dock att njuta av och det var ju som väntat. Helena Bonham Carter var min favorit filmen igenom. Skoningslös och fåfäng, haha.
Alice var himla fin också tyckte jag, hon hade mörka Burton-ringar runt ögonen och var heroisk fast hon egentligen inte vågade.

Efteråt åkte vi hem och bakade scones till middag.

bilderna är från häromveckan. skjorta, handskar och hatt vintage, kavaj och byxor sydda av mig, korsett från hm med utbytta band.


translate

Finally I've seen "Alice in wonderland". Helena Bonham Carter was the best.


ny vår till mötes


Idag har jag sökt jobb. Känner verkligen att jag behöver komma ut igen. Har verkat hemifrån i nästan två månader nu. Det är skönt på sätt och vis. Man har tid att sova länge på mornarna och gå och lägga sig 3 på natten om man vill. Men jag behöver verkligen komma ut bland folk igen! Träffa glada ansikten och vara där det händer. För hemma hos mig händer det inte vidare mycket.
Jag har jobbat med second hand i tre år nu och vill verkligen hamna i butik! Ha sin fasta arbetsplats med trevliga kollegor, inspirerande miljö och kunder som gillart lika mycket som jag.
Det är bara att hugga i med andra ord så går det vägen!


Stövlarna är farmors gamla. Basker och prickiga strumpbyxor från hm. Resten är loppisfynd eller från stockholms stadsmission.

translate

today I've been out hunting for a new job

Coming Up


Snickarklänning och Sailorkjol

Jag kom över ett parti marinblått återvunnet lintyg för några veckor sen. Nu har jag sytt två plagg och fler kommer. Dessa två säljes nu på tradera!


Lycka till!


translate

New items I've been working on this week. Buy on tradera.com (swedish ebay)

folklore till salu

säljer just nu denna goding på tradera

 

translate

I'm selling this piece of beauty on tradera (swedish ebay)


ingen tid att spilla

 

 

Det kan vara bra att ha en bok i väskan jämt. vem vet när man får lite tid över.

Idag har jag åkt rättså mycket tåg och tunnelbana. Elaine Dundys "the old man and me" är just nu min transport och vänt-läsning. På tåg, i bilen eller i matkön(hmpf).

 

Fint.

 

 

translate


Isadora Duncan sade;



"Du föddes vild. Låt ingen tämja dig."


ska försöka minnas det när jag känner mig överkörd nästa gång.


translate


the Mad Hatter or just Mad?

1.
2.
3.
4.


Min bror Viktor är en duktig fotograf och häromdan körde vi Burton-inspiration (jag fick välja tema:) för att utöka hans portfolio. Se fler eller andra versioner av dessa bilder på hans hemsida

Jackan på kort nr 2 har jag sytt och hade från början tankar på att sälja. Nu är jag osäker men om jag ångrar mig kommer den läggas ut på Tradera eller Etsy. Är du intresserad så hojta eller håll utkik!

translate

Photoshoot with Burton- theme
for more pictures see my brother's portfolio


7 onödiga fakta

jag blev utmanad av sophedeluxe att berätta 7 saker om mig själv.

 

1.

böcker är en av mina största passioner. Jag får handsvett av att gå in i ett antikvariat och köper alltid med mig en två eller tre böcker trots att jag aldrig har tid att läsa allt jag köper. Jag läser dessutom alltid flera böcker samtidigt. Är inne på 4 engelska och två svenska för tillfället. Jag lurar mig själv på detta sätt att tro att jag läser mycket. Men det gör jag alltså inte, egentligen.

2.

Jag bodde tre år på teneriffa och talar flytande spanska (mas o menos)
3.

jag är en manisk person som kan fastna för något och bita mig fast som en igel tills jag nästan äckeltröttnat. Denna veckas(månads) mani heter; Kladdkakemuffins (äter till frukost, lunch och middag), Sweeney Todd (ser minst två gånger om dan) och Engelska bokklassiker (Dickens, Brontë och Shakespeare)

4.

Jag tycker om när människor gör oväntade saker, som att dansa på tunnelbanan eller när nån man inte känner berättar ett skämt i matkön på ica. Sånt

5.

jag ogillar tv reklam och är otroligt kritisk till allt som ”kan” vara manipulerande, dvs nästan all media. Särskilt teknik och nymodigheter retar mig.

6.

mina sämsta egenskaper är nog att jag har svårt att få tummen ur arslet. När jag väl fått det, däremot, då kan få saker stoppa mig.

7.

Jag associerar nästan allt med film. Jag tänker i färg, form och film

 

 

Jag utmanar outro, sunna katarina, sugartime, Elsa, bowtemania, en magisk purt till en anan värld, vintage a love story,

berätta 7 saker om er själva och utmana 7 nya.

(detta är inget tvång utan ett sätt att skapa lite mer trafik mellan bloggarna, vilket ju är trevligt:)

 

translate

I was challenged by sophedeluxe to tell 7 things about myself.

1. I am a complete book nerd. I buy more books than I have time to read them. 2. I speak spanish. 3. this month I eat chocolate cupcakes for breakfast, lunch and dinner, watch Sweeney Todd twice a day and read British litterature classics. 4. I like when people do things unexpected. 5. I can't stand stupid commercials. 6. I'm a slow starter but catch up fast. 7. I associate everything with film


 


RSS 2.0