trädgårdsdrömmar

 
inte alls långt kvar nu tills odlingssäsongen drar igång på riktigt! jag och J har vårröjt i min trädgård i veckan och drömt stort när solen smygit fram mellan molnen. här följer några av mina våtaste trädgårdsdrömmar;
 
dining in the middle of a fairy tale
 
under eken ska vi sitta och käka lunch lata förmiddagar och det ska finnas plats för många. och dricka drinkar gärna!
 
painted floor for a house that needs a floor done on the cheap 
 
ett utomhus-badrum har jag haft i åtanke sedan jag först köpte stugan, eftersom jag inte har plats för badkar inne i duschrummet! och ingen badplats riktigt nära heller. så därför är ute-bad dröm nummer ett, åtminstone när det är tillräckligt varma somrar:) platsen är redan utsedd och i visionen hänger det blåregn över huvudet när jag ligger i badet! under badkaret- vita målade mandalan eller snirkelmönster. om jag hittar någon färg som klarar utomhusmiljön det vill säga.
 
A rain chain provides movement, sound and beauty and this one has the added benefit of a hummer visiting for the water20 Creative DIY Rain Chains
 
En annan grej som jag upptäckte nyligen är regnkedjor som hänger från takrännorna istället för stuprör. wow, finns så många olika vackra! men att försöka göra nån själv tror jag är det roligaste ändå. kanske till och med att försöka kombinera med en hängande kryddträdgård som blir vattnad varje gång det regnar..
 
How To Make A Butterfly Feeder To Attract Butterflies
Insect houses...this is classy!
 
fjärilsrestaurang vill man ju ha i trädgården. kanske både i växtform och utfodring av övermogen frukt, som de älskar! för övrigt även insektshotell för alla nyttoinsekter vill jag ha i trädgården. inte blivit av förut men kanske nu ändå.
 
Use large leaves to make DIY stepping stones for your garden! More DIY landscape ideas: http://www.bhg.com/decorating/do-it-yourself/accents/cast-in-stoneCelebrate fresh rhubarb with these spicy and tart popsicles, made with cinnamon, chiles and clove. This recipe is what Summer is about.
 
och så rabarbern, nog min favoritväxt! nu i veckan såg jag en liten knopp sticka upp ur snön, röd och med ett tjockt frostskyddande gelélager på sig. det gjorde mig så glad!
i sommar vill jag göra trampstenar av betong med rabarbertryck. för de ställen man går på mest och där gräset knappt hinner hämta sig ändå.
 
när jag sökte på rabarberbilder så kom också de här glassarna upp. de ser så goda ut så de får också vara med. under eken kanske.
 
Gezellig familiehuis in Australie /  The Green Life <3
 
Och så vill jag skapa en riktigt bra mysplats i trädgården. Det här blir kanske första året som jag känner att jag kan göra som jag vill. Efter två år av tvist angående tomtgränser osv så är jag så himla sugen på att äntligen få Boa in mig! Skapa platser, rum och använda hela trädgården. Den är inte megastor för övrigt så det bör inte vara svårt nu när jag känner friheten så nära.
 
alla bilder med källor hittar ni på min pinterest 
 
 

takin care of business

 
Som ni kanske vet så är jag en riktig pysselmaja. Och vet ni vad, jag har faktiskt på riktigt börjat undersöka möjligheterna för en egen webshop. De olika alstrena jag producerat genom åren har spretat i alla möjliga riktningar, från läder-börsar, sandaler, poi och klädesplagg till silversmycken. Men det jag tänkt mig som butiksvaror är framförallt min nyaste passion, skapandet i mässing. Jag älskar detta material! Färgen, lystern och hur vackert det är mot hud.
 
Lite smått börjar jag se över mina gamla kunskaper i html-koder på nytt (puh) samt olika servrar för "färdiga" butiksmodeller. Sakta men säkert håller något på att formas, även om jag inte med säkerhet när-var-hur det kommer presenteras. men jag hoppas snart få presentera något att ta på. Den som lever får se:)
 
Till det nya undersökningsjobbet har jag hittat en spellista som heter takin care of business. den passar perfekt att ha i bakgrunden när jag sitter i timmar med obegripliga html-koder för att jag inte ska tappa suget! ->här är den
 
bilderna har viktor, min bror tagit för länge sen när jag satt och finlirade med att göra hål i kastanjer jag hittat. Några blev faktiskt komponenter i ganska fantastiska smycken:)
 

bytis

 
 här i mitt hood (:) finns det nåt fantastiskt som jag tycker borde finnas i varenda bostadsområde, nämligen bytis!
 
 
byteskällaren, som det egentligen heter är ett initiativ av några boende här i bostadsområdet. bytis är en  gratisbutik för oss som bor här och ligger i en outnyttjad källarlokal med fönster.
 
 
det är kan man säga, en organiserad bytesplats av kläder och prylar som har öppet för besök vid två tillfällen varje vecka.
 
 
bytis drivs ideellt av några stycken men man kan skriva upp sig på en lista om man vill hjälpa till och ta några pass. på sistone har jag börjat skriva upp mig och är då ansvarig för att öppna, stänga och hålla snyggt inne och utanför lokalen. 
 
 
konceptet är enkelt, man får ta vad man vill ha, helt gratis och gärna lämna in brukliga saker och kläder när man vill bli av med nåt. som sakletare och samlare är detta förstås en av veckans höjdpunkt för mig! och jag ska erkänna att det tog ett litet tag för mig att börja lämna in grejer (främst för att jag inte har så mkt saker här i lägenheten).
 
 
men det som gör det enkelt är också att man tar hem det man gillar, provar och passar det inte så är det bara att ta med sig det tillbaka nästa gång. den som är ansvarig för just det passet ser till att prylarana hamnar på sin avdelning igen.
 
 
jag kommer inte bo här efter sommaren, utan kommer försöka få ett annat vinterboende nästa år (under sommaren bor jag ju mest i min stuga). men vart jag än hamnar hoppas jag att jag kan ta med mig den här idén till nästa bo!! 
 

 
det blir också en mötesplats mellan grannar. människor jag kanske aldrig skulle haft kontakt med annars blir som bekanta, och särskilt nu när jag hjälper till under öppettiderna. det känns extra värdefullt då, att få hålla på med organiserat återbruk som syns och gör skillnad.
 
det känns också kul att se när någon av mina inlämnade saker får en ny ägare! som klädbytardagen, fast löpande, året runt! jag har lämnat in en hel del fina saker, och förstås fyndat fantastiska. men de tar vi en annan gång:)
 
 

<3 på bergianska

 
igår som var alla <3 findag tog jag med mig J till Bergianska i Stockholm. ett finfint grönt tips för vårsugna tills snön smält bort! 
 
 
 
Bergianska är en botanisk trädgård med stort växthus! Medelhavsträdgården med spirande fikonträd är det första man ser när man kommer in.
 
 
Granatäpplen på mogning, blommande rosmarinbuskar och ganska mycket färgprakt redan nu!
 
 
den kanariska trädgårdshörnan är jag mest ambivalent inför. både nostalgisk hem-glädje och lite ointresse känner jag inför den, då jag bott på kanarieöarna i fyra år. många av de här växterna hade jag i trädgården och betraktade på sätt och vis som ogräs:) fast de också känns lite vackrare nu.
 
<3
 
 
det finns flera rum med olika teman. kaktusrummet får mitt hjärta att banka lite extra! tror det är ljuset och att kaktusar på nåt vis känns lite barockt och boho på samma gång. och det översta kaktussnåret hade jag också i trädgården på teneriffa.
 
 
ormbunksrummet var nog Js favorit.
 
 
Lite mer från medelhavsträdgården samt fantastiska kanarieklockor. Efter ett tag fikade vi och träffade nya vänner till mig (Js gamla) inne i djungeln. Vi följde med dem hem och lyssnade på vinylskivor och jag beundrade Linneas samling av vintagehattar och skor som stod lite överallt. Fantastisk dag!
 
 
 

prepp

 
 
 
 
jag fotograferar men ids inte leta reda på sladden för att ladda in bilderna. dricker första kaffet långt efter lunch när huvudvärken slår till och tycker att 15 grader inomhus inte är så dumt iaf. 
 
skriver listor. tittar i gömmorna vilka frön jag har kvar från föregående år, det blir över 100 olika påsar. listar vad jag ska handla i byggväg för våren. det blir råspont, konsoller, takfärg, trädgårdsnät och jordankare. och sorterar om i garderoben. långa klänningar till höger, korta till vänster. gör plats för honom som flyttar in i vår. erkänner att jag är lite rädd för hur det ska bli. men ändå spännande. och skönt att rensa ut i min egen röra. göra mig av med saker jag inte använder och behöver.
 
längtar tills snön smält så jag kan flytta ut farstu-byrån i trädgården och lyfta in sittbänken istället. där ska vi äta frukost när det regnar i sommar. mellan inne och ute. 
 
nybakat bröd och färskpressad vetegräsjuice! har precis upptäckt att man kan odla saltå kvarns Helt vete till vetegräs, istället för att köpa de färdiga kiten, som är betydligt mycket dyrare. nu behöver jag bara en bra press!
 
 

dagens visdom

 
 
Passar idag för jag mår verkligen fruktansvärt. De senaste åren har jag pendlat mellan köttfri kost och lite kött då och då. Men igår frossade jag i en gryta och idag mår kroppen så dåligt!! Ett ganska tydligt tecken på vad jag tål och inte. Såklart inte bra att överdriva med något som kroppen vanligtvis inte får, men ändå. 
 
Illamående och askgrå i ansiktet försökte jag mig på den vanliga yogan, men fick se mig besegrad i de mest luta-sig-framåt-övningarna. skönt ändå att röra på sig och sträcka ut det som gick.
 
och även när jag inte matmisshandlat mig själv så är ju vissa dagar en yogapärs. men det är sant som det sagt. for the willing, not the flexible. och jag är verkligen inte särskilt vig ska ni veta. jag gör det för att tysta tankarna.
 
 

RSS 2.0