hopp

 
som jag har saknat detta<3 bilderna är från 2015. strax efter drog en orkanliknande storm över sverige och min skorsten blev obrukbar. idag har jag eldat för första gången på två år och jag är så upprymd. plötsligt lyftes en börda från mina axlar. firman som fixade skorstenen passade även på att byta ut delar av stugtaket och jag är så lättad över att sluta behöva oroa mig för detta något mer. det är inte ens jul och jag längtar redan till våren och att kitta fönster t.ex. mina stora projekt har lagts på hög och strypt lusten till viss del, men nu ser jag fram mot nästa odlingssäsong. växthuset som fortfarande står ouppackat sedan förra vintern och huset som har inte fått så mycket kärlek väntar också. det känns så annorlunda nu, som att hjärtat värmt upp allt igen och tinar tankarna. jag insåg inte hur mycket kaminen betytt för den här platsen. för mig.
kamin-hjärtat!<3 
 
 

paper maché

 
paper mache är min nygamla återupptäckta kärlek. det började med att jag satt och pinterest-pinnade olika sorters teatermasker gjorda i paper mache. sen kom jag på att jag hittat den här  provdocke-mallen för länge sen. inte så snygg så det hade inte blivit av att göra den men silvertejpen var redan införskaffad och nu fick jag den briljanta idén att den nog kunde bli fin om man klädde (kamouflerade) den i papper. så en kväll gick jag ner till återvinningsrummet och hämtade en trave med gamla dagstidningar.
 
 
 
Jag gjorde precis som i mallen och lyckades tejpa närstan hela mig på egen hand. Josef fick tejpa mig på ryggen där jag inte kom åt och när tejpningen var klar, klippa av mig hela pjäsen.
 
 
 
Jag gjorde eget tapetklister efter det här receptet och det blev jättebra! Provade ett annat recept först men det var alldeles för blött och för lite klistrigt. Gick också lätt att få paper machen att fastna på silvertejpen utan problem. har redan använt provdockan att fota av lite kläder jag vill sälja så småningom, funderar på att måla den senare, men har inte kunnat bestämma mig än. för övrigt så fyllde jag dockan med bollar av tidningspapper, billigare än att köpa vadd, och det har fungerat utmärkt. foten är en begagnad duschstång som ska snyggas till och få en ordentlig tyngd i botten så den står stadigt. nu står dockan lutad mot väggen i vardagsrummet:)
 
 
Tålamod är ett tips för den som blir sugen på att göra en egen provdocka. det bästa resultatet blir om man lägger på många lager papper, tills "rynkorna" från tejpen försvunnit helt. och mellan varje lager får man låta det torka minst några timmar!
 
 
 

RSS 2.0