piff

 
 
jag hade tråkigt en eftermiddag (när sommaren ännu inte kommit) och blev sugen på att göra nåt med de vita conversen jag haft 4 år i en låda. köpte dem på nån secondhand men trivdes inte i färgen kanske. de blev iaf inte mkt använda. men nu har jag målat dem med textilfärg i retrofärger! väldigt big lebowski på nåt sätt. det förra paret färgfixerade jag i torkskåp men den här gången fick skorna bara ligga på ett element. vet inte hur väl färgen sitter men det lär visa sig. enligt instruktionen på textilfärgen ska man stryka med strykjärn på tygets baksida efter målning. ja, det blev hursomhelst dagens piff.
 
 

gudagnistan

 
jag tror det är tre år jag haft juicepressen utan att ens prova den! men jag har ramlat över den galna sexiga dieten igen, på biblioteket denna gång. bläddrade i den i vintras när min vän tekla läste den och testade på lite recept. så nu har jag invigt juicepressen!
 
jag är alltså inget människa som går igång på ordet diet. det låter för mig =gå ned i vikt, och det behöver jag inte alls. kris carrs bok är snarare en holistisk livsstilsbok med en löjligt fångstgröda till titel. jag tror det var när hon nämnde min shamandans-husguru gabrielle roth som jag verkligen började läsa. 
boken handlar om hur kris carr, 31 år fick en ovanlig cancer (mer eller mindre sin dödsdom) och förändrade sin livsstil genom kost och mental uppbyggnad. här kan man se en video om hennes historia. jag ska inte tjata på om vad boken handlar om, utan det kan man ta reda på, t.ex genom att läsa den!
 
hursomhelst blev jag väldigt sugen på ren, frisk mat och självkärlek., så jag har börjat göra färskpressad juice hemma, vilket fyller cellerna med direktverkande näring. i synnerhet om grönsakerna och frukten man använder är ekologiska (och jag jobbar ju med ekologisk odling!!!:)
 
den första juicen jag gjorde var på gurka, tomat, mynta, lime och apelsin. sen har jag provat gurka, groddar, lime, jordgubbar och apelsin. hur låter det? lite dyrt kanske en del tänker. men ändå värt det, jag lovar. jag byter gärna semestershopping mot hälsokosten och grönsaksdisken. och så tänker jag börja grodda mycket mer! det gjorde jag en del i vintas på skolan. men inte att förglömma är allt ätbart ogräs som går att juicepressa. för någon vecka sen var det en juicebar i stockholm som beställde några kilo svinmålla från mitt jobb. svinmålla. vi odlar inte det. vi tar bort det. det är ogräs. och fullt av näring och klorofyll. perfekt för juice och ångkokning. mer om ogräsmat här och såklart på skogsskafferiet! så blir det både nyttigt och billigt!
 
 
 

nu

 

 
 
nu är det äntligen sommar! har börjat styra upp saker som skenade åt olika håll. sagt högt till mig själv vad det är jag vill, som att bara jobba tre dagar på mitt "ordinarie" jobb i stället för att bli inkallad huxflux. och sen har jag verkställt och fått precis som jag vill! resten av dagarna ska jag Umgås med folk, göra kreativa projekt och utöka min kollektion av smycken och yllekläder för försäljning.
 
min nya kärleksrelation är både en stor utmaning för mig och den kanske enklaste jag haft hittills.och jag vet att det sitter helt i huvudet. jag ser skavankerna, svävar inte planlöst med rosa glasögon på. men det känns fint. häromdagen sa han till mig att han fortfarande var chockad över att jag ännu inte försökt förändra något hos honom. det fick mig att fundera, även om vi fortfarande är nya. jag ska inte samla på mig vrede som jag gjort och fortfarande gör i många situationer, för att tillslut explodera och inte se någon återvändo. men jag gör inte det, accepterar bara olikheterna. är medveten om dem och vill hellre inspirera än fördömma om det är något som stör mig. vilket intressant nog har lett till att jag tar itu med egna problem och ger mig själv både tid och mer kärlek<3<3<3
 
 

RSS 2.0