Nya tag

'
Jag minns knappt att det sett ut såhär utanför mitt sovrumsfönster. Och snart är det dags igen. Tiden går så fort. Jag är glad att jag tar vara på den nu. Jag jobbade nästan ihjäl mig ett tag och mådde rent ut sagt riktigt riktigt dåligt. Nu tar jag det jag orkar med och har börjat lägga om mitt liv till mer tid utomhus och att ta upp mina gamla intressen. För närvarande sitter jag och fnular på vad jag ska odla i vår, vad vi ska hitta på i helgen när fina Sofie kommer på besök och om jag ska våga mig på att sy om ett par vinterstövlar som åker fram nu i dagarna. det blir isåfall en första!
'
Det är så viktigt att inte glömma bort sig själv, att inte negligera sig själv med de behov och önskningar man har. Jag försökte fylla ett tomrum med att göra andra glada (nöjda). Men man ska inte ge bort mer än man har, det gör ingen glad i slutändan. Hoppas att ni tar hand om er där ute:)
'

Musa på besök!

Varje morgon lyssnar jag på radio, P1 har blivit min morgonrutin. Idag ackompanjerad av hemmagjord varmchoklad.
'
Och nybakat fruktbröd!
'
Idag hörde jag att Göteborgs konstmuséeum öppnat en utställning med Frida och Diego! Hur glad blir man inte av det! Jag är ett stort fan av Frida Kahlo, fotot ovan hänger i mitt vardagsrum.
Kanske dags att premiärbesöka Göteborg!?
'

Perception

Pappa ringer min bror och frågar vad vi gör. "Jag pluggar å Sofia har gått till klipporna" svarar han. "Själv!!?" utropar min far. Och så mumlar han efter en stund "Hon lär väl inte halka och ramla i..?...hm...Ibland glömmer jag att ni är vuxna".
'
Ibland undrar jag hur det verkligen känns att vara förälder. Och att se sina barn växa upp och ta hand om sig själva. Stoltheten och traumat på en och samma gång.
'

Peeling

Häromkvällen gjorde jag egen skrubb på Olivolja och Socker.
'
Det är så lätt som att man blandar socker och olja på måfå i en burk eller skål. Ungefära mått är hälften/ hälften, skrubben ska vara ganska tjock och fast.
Skrubba hela kroppen utom ansiktet på fuktig hud. Skölj sedan av och låt oljan vara kvar så blir det finfint för huden! Torka bara med handduk så tränger resten in och gör susen! Vill man ha lite extra piff blandar man i några  droppar eterisk olja.
Blandningen kan förvaras i rumstemperatur i badrummet!
'

Shopping Free Saturdays?

Reinfeldt ifrågasätter konsumtionshysterin på partistämman i Örebro idag. Oväntat och intressant från en politiker som för det mesta talar om tillväxt och börsnedgångar. Spännande, vad händer näst?
'

Fikadagen D!

Idag är det Fairtrade-fikadagen! Jag tog mig en kaffe å kaka!
'

Mycket grönt och lite vitt

jag la ner köpstoppet ganska snabbt. jag ville det helt enkelt inte tillräckligt mycket (ajaj). den här fina trasan är en begagnad gudrun sjödén och ska få följa med på maskerad nästa vecka.
'
några av balkongtomaterna har mognat
'
senaste är att jag snöat in på permakultur -->klipp
'
Jag har köpt en säng från blocket som jag halvt stympat och klätt om med gammeldags tyg. Jättebra blev det faktiskt! Nu kanske jag vågar mig på en fåtölj?!
'
och så laddar jag inför våren med att smyga runt och samla fröer! varför köpa när det finns överallt att plocka?
'

all in

'

Nu har jag börjat bo här hemma. Det är skillnad på att bo och bo. Man kan bo som i att sova-äta-klä-på-och-av-sig-städa-ifall-man-får-besök-fast–man-inte-får-det-och-vore-det-ändå-så-är-det-ingen-som-bryr-sig-om-skiten-i hörnen-förutom-jag-själv. Ungefär så har det varit att bo i lägenheten ett år nu. Men på senaste tiden har jag börjat leva lite mer här hemma. det är förstås möjligt (och helt troligt) att det inte har ett jota att göra med själva lokalen, utan att min senaste livskris sakta har sipprat ut i olika små vattendrag och liksom upplösts –och därav uppskattar jag mitt hem så himla mycket mer nu!

'

Men så kan det faktiskt vara så att själva hemmet och jag börjar smälta ihop lite mer för varje dag som går. Jag trivs verkligen här just nu. Häromdan köpte jag tom snittrosor (jorå nu har de börjat sälja fairtrade rosor ute i min förort minsann), har typ aldrig hänt förut liksom- bara för att jag kände för det. Jag tror det blir en riktigt bra höst, ja tom en riktigt bra vinter trots att det händer saker jag är lite osäker på i nuläget. Jag gillar verkligen mitt nya motto om att ta ut glädjen i förskott!

'

Jag satsar all in på att saker löser sig bara för att! varför inte!?

Det känns så himla mycket roligare än allt annat!

 

Matta från soprummet och nån sorts minnetonka från beyond retro  (vad är det med beyond retro och minnetonka förresten, varenda gång jag går till åsögatan finns det nya indianstövlar i min storlek, 41. Otippad konspiration liksom)

'

translate

Att ta ut glädjen i förskott

'
Veckans bästa är att jag får en kolonilott till våren! Jag är så glad så jag spricker och planerar redan fröinköp, snickeri av kragar och överväger om jag ska önska mig en grep i julklapp.
Jag har nästan gått under då och då med att bo i lägenhet och utan trädgård (balkongen räknas inte) och visst kan man tycka att varför stoja när det är ett halvår kvar till "invigningen". Ibland saknar jag utmaningen jag levde med på Teneriffa.
'
I helgens Fair Trade Forum fanns en massa goda talare och inspirerande eldsjälar, en av de var artisten Emil Jensen. Jag har valt att ta fasta på några ord han sa. "Ta ut glädjen i förskott, för man vet inte om det där man längtar efter kommer hända. Gör det det så har man orsak till dubbel glädje, och om inte så har man iaf varit glad en stund"
'
translate

action

'
Nu drar jag till Karlstad och går på Fair Trade Forum! Hade gärna gått på Ekomässan i Stockholm men allt kommer på en gång när det är miljövecka. Runtom i landet händer massor av grejer i helgen så håll utkik!
'
En annan sak att kika på är mina nya ->auktioner!
'
translate

guld och (röda) skogar

'
Bäst just nu är löven som sprider ut sig som en gyllene matta i skogen. njut på plats eller ta hem, trä på tråd och häng upp precis överallt!
'
translate

trevlig filosofi

'
Sån här filosofi tycker jag är himla trevligt. bättre kvalitet och ta hand om sina grejer! Själv tar jag inte en espresso utan en rykande kopp chai, kollar på landet brunsås och putsar alla mina skor ikväll! Vad gör ni en tisdagskväll?
'
Artikel med Olof Enckell från Camino nr 22.

translate

RSS 2.0