så börjar en fredag

balkongmys med fina Camino


där man kan läsa om bl.a. windowfarming i petflaskor och andra nyskapande ideér


idag är det sommarklänning på såklart


lakritsrot och hett vatten i koppen


vattning av såbäddar


mangold hann först upp i år


efter att ha laddat detta foto inser jag att balkongen behöver årets första storstädning

fortsättning följer...

translate


tv tipsett program som jag följt hela vintern är franskproducerade "klädkod" på svt play. det är ju intressant det här med kläder. vissa tycker att det bara är ytligt eller flärd att bry sig om sina kläder men oavsett vad vi har på oss så säger det ju mycket om vilka vi är.
varje vecka har programmet besökt ett nytt land, totalt har det varit 16 länder och program. massor av (mina)fördomar och antaganden har ställts mot väggen i den här serien. mest har jag tyckt om att få lära mig vad olika klädkoder kan betyda i olika delar av världen, och varför de gör det.
några avsnitt ligger kvar på svt:s hemsida för allmän beskådan. har du tid, så rekommenderar jag att ta en titt!

bilderna ovan kommer från mexico (som var min favorit)

translate

en man med många talanger

Friendship


Viktor och jag tog en fika på Fair Trade Barista och pratade om framtiden, studier eller jobba mm. Så kom vi in på att han brukade göra en del film förr så när jag kom hem var jag tvungen att gå in och titta efter på youtube om några filmer låg kvar. visst gör de det, här kommer en.

Jag måste skratta varje gång jag ser den!
Det är Viktor som har bandana. Jag har en bror med mycket självdistans:)

translate

söderloppis


foto: amsterdam cafe

På valborg ordnas utomhusloppis på blecktornsgränd vid Café Amsterdam nära mariatorget. Cafét drivs av mina fina vänner Edison och Sanna och innefattar även ett galleri med ständigt varierande utställningar.
Kom och häng i trappan, fika, flanera och fynda!

Loppisen pågår 10-17 och jag kommer garanterat att vara där med lite prylar och mycket gott humör:)

translate

Hår

foto: Carl Thorborg

Vad säga?
Älskar den!

Faktumet att vi satt på första bänk och såg allt på nära håll (nakna fötter och rekvisita, spott och hår som dansade framför ögonen) gjorde det hela ännu mer fantastiskt och jag sörjde lite över att jag inte kunde ta upp kameran ur väskan och fota lyckoorgien.

Det var ledsamt när pjäsen tog slut men nu har jag plötsligt börjat rensa fram färger och klänningar igen. orange poncho med utsvängda byxor till jobbet igår, idag gräsgrön hellång klänning med branndgul mockajacka. imorgon åker träskorna fram för första gången iår!

(har du möjlighet att se Hair så gör det, eller se filmen! ps: varning för multirepeterande i huvudet av "sodomi", och plågande av arbetskamrater med "manchester england england":)

translate


dra-maten

under min ledighet drog jag fram allt ur pysselhörnan. bl.a. den fina 60talsgardinen mormor hade i sovrummet på landet under hela min uppväxt.


jag har länge funderat på vad jag ska göra med den. jag älskar verkligen tyget och vill få användning av det.


det var ju underbart väder så jag satt på balkongen och pysslade. det var saft & bikinivarmt!


bror satt brevid och läste om volontärarbete


detta blev det alltså av en av gardinlängderna. en ny väska till dra-maten vagnen jag hittade i soprummet för någon vecka sen. den gamla väskan var sliten men jag tog bort och använde den hårda bottnen, dragskon och kardborrebanden till den nya.

jag hoppas jag får spara lite på ryggen nu, särskilt som jag bor i en uppförsbacke! om inte så får jag iaf tänka lite på mormor när jag kånkar.

translate

grönt är skönt


en riktig mysdag har det varit idag, med radio, plantering och invigning av växthuset.
här kryddor i balkonglåda från indiska.


sallad man köper i matafffärens minikruka går faktiskt att plantera om i större kruka och skörda efterhand


tog en visit hos mamma och hon skickade med mig en påskpresent hem


korg med frukt, pynt (jag hade inte tänkt pynta men nu känns det som att jag måste), påskägg och must.


och så passade jag på att hämta förra årets mynta som legat utsjälpt bland vinbärsbuskarna hela vintern.

babybladen har redan börjat dofta och får mig att drömma om sommarens alla kommande balkongmojitos, mums!

translate

svaj


jag har haft minisemester den senaste veckan med avslut idag. det har varit turbulent och svajigt och jag tänker att det är intressant (och jobbigt) att man kan hinna med att känna så många olika saker på så kort tid.
jag har inte lämnat staden men väl min egen kropp känns det som.
varje dag har varit välplanerad och jag har knappt varit ensam i mer än en timme åt gången. mycket underligt för någon som brukar trivas i sitt eget utrymme. även irriterande eftersom jag nu fått en hemsk sällskapsabstinens. och bekräftelsebehov. jag känner inte igen mig själv och det är obehagligt.

dock finns där några igenkänningstecken som jag kan luta mig mot. morotskaka till frukost tre dagar i rad t.ex. jag var och såg Hair (äntligen, som jag väntat hela vintern!) på stadsteatern och blev lite kär i alla i ensamblen tror jag, dansade till ryska "La Minor" på Södra Bar, sydde hela natten när jag inte kunde sova och väntade såklart till sista minuten med något viktigt, nämligen söka studier till hösten.

helt körd är jag alltså inte, på ytan kanske man knappt märker någon skillnad. men inuti, ujujuj, är det storm.

translate

det mycket nödvändiga åket


jag har alltid vetat att den här vagnen ska komma tillbaka till mig en dag.

massor av gånger har jag hört mamma och pappa berätta om när jag föddes. de hade världens risigaste bil som blev stulen på bb. i baksätet hade det legat en flaska "gula änkan". chockade var de mest ledsna över champagnen. farbror fick komma och hämta oss.
senare kom pappa hem med en begagnad brandgul brio-vagn. mamma tyckte det var den fulaste vagnen hon någonsin sett och avskydde den. oreange manchester var ju inte det hetaste på det glada 80talet precis.

varje gång jag bläddrat igenom gamla bäbisbilder har jag ojat mig över att det var så synd att de gjorde sig av med vagnen. jag har älskat den på avstånd i närmare 15 år.
när jag nu hittade den på blocket var jag tvungen att slå till. den står vackert och förgyller min hall för tillfället.
vansinne tycker säkert många, men sån är jag. lite knasig.


i bokhyllan står ett foto av mig, pappa och vagnen 1984

och den "nya" vagnen vill gärna bli använd då och då av visiterande småknytt

translate

panik


Nu är det sista veckan att tänka på vad som ska sökas till hösten, för sökas ska det! jag har inte pluggat på över 6 år (om man inte räknar med några månader spanska, vilket jag inte gör)
Jag söker till Universitetets "etnologi" och kanske "latinamerikastudier". men mest av allt vill jag gå röda korsets kurs i "Fair Trade", rättvis handel. Detta är något som börjar sitta i ryggraden på mig, och något som jag säkerligen alltid kommer vilja arbeta med.
Så denna vecka känns lite stressig trots att jag rent fysiskt inte är särskilt upptagen.

Utvilad är jag iaf. Efter söndagens uppesittarvansinne sov jag ca 17 timmar för att ta igen.

translate

smått utan småttNär jag kom hem efter jobb och afterwork igår kväll satte jag genast igång med att kånka fram hela syverkstan. Till bl.a. The Big C sydde jag i extramuddar i några för korta jackärmar. Hur ofta har jag inte hängt tillbaka den perfekta jackan i affären för att ärmarna är barnarmskorta. Men att sätta muddar i en vanlig ärmfåll är inte alls svårt och tidskrävande har jag nu insett.
Samtidigt gjorde jag en gul body ny genom att täcka ett sprucket plasttryck med en virkad cirkel. Cirkeln var tänkt att bli basker från början men jag kom aldrig så långt utan gav upp efter halva. Jag sydde fast den på bodyn för hand med samma tråd jag använt till virkningen.
Sist kom idén till barntäcket/åkpåsen och efter att ha tittat runt på olika mönster bestämde jag mig för att göra en egen variant, enklast möjliga. Storleken är som ett vanligt vagntäcke men dubbelt på längden. Tygerna jag använde har varit påslakan, gardin och en överbliven tygstuv. fleecefilten var relativt ny. Jag använde dubbelt lager fleece i täcket så det ska hålla varmt och även vara lite fluffigt.

När klockan slog fyra bestämde jag mig för att strunta i att gå och lägga mig och bli färdig istället. På eftermiddan har jag nickat till både vid symaskinen och i duschen men jag är så glad att det blev färdigt. Och jag tycker själv att det passar så fint ihop med vagnen.
(Den förresten, berättar jag mer om en annan gång)

Förövrigt så samlar jag på det mesta som är fint, därav babyprylarna. Jag ska alltså inte ha tillökning eller något sådant. Däremot är det mysigt att låna ut när det behövs:)

translate

välförtjäntI fredags började det. Jag var bjuden på 30årskalas som höll på till närmare 5 på morgonen. Efter 2 timmars sömn åkte jag hem, tog en dusch, fick födelsedagsfrukost och sång. Bakade kaka och storstädade. Lyssnade lite på Ronja Rövardotter, pustade ut och tog sen emot herrskapet (familjen) i salongen. Lite paketutdelning och champagne senare bar det av till Koh Phangan men det var knök så tillslut hamnade vi på en indisk restaurang. Senare drog vi till Café Amsterdam vid mariatorget som en fd kollega till mig öppnat. Jag var dödstrött men fick vin i glaset och grattiskramar av vänner och obekanta innan jag vid tolv inte orkade hålla mig vaken längre.
Resten av helgen + idag har gått åt till att återhämta mig från i fredags samt spendera diverse presentkort, födelsedagsfikat ännu mer, öppnat paket, klippt och färgat håret och slutligen halvt hosta upp lungorna.

Just den sista delen har varit mindre trevlig men det var det värt. En så händelserik vecka har jag inte haft sen jag flyttade hem från spanien.
Det var med andra ord välförtjänt.

(Förövrigt köpte jag en kamera till mig själv i present, och det blev en 2hand canon 400d.
var så innerligt trött på ful blixt och suddiga ansikten.)

translate

ett helgfilmtipsjust nu ligger tre Lars Molin-klassiker uppe på svt.se. Missa inte Potatishandlaren om du gjort det förut. Den brukar visas runt jul vet jag men passar lika bra just nu, en regnig fredag.
47 minuter svensk feelgood!

translate

RSS 2.0