minidos





I brist på symaskinsanvändning har jag pysslat ihop följande senaste veckan.

1. knappar i fimolera (ska visa sen vad jag använde dem till)
2. fodral till mobilen av spilläder. (min gamla telefon från 99 gick sönder för två veckor sen, denna adopterade jag från pappa)
3. Silverfärgade flätor på en vanlig "militär"keps

därmed är veckans kvot av pyssel avklarad. I helgen blir det tårtbakning och ching ching (två födelsedagar eller kanske t.o.m. tre) och första gången på vem-vet-hur-länge som jag är ledig fyra dar i sträck. (förra veckan blev nästan bara jobb ändå i slutändan)

translate

klick klick


Innan helgen damp de här ner på hallgolvet. Totalt onödigt men så fint! Tradera är farligt ibland.
Det är allt jag har att säga.

translate

poncho typ

Jag har bråkat med min symaskin i flera veckor nu och har helt enkelt gett upp för tillfället. Säkert tio kilo kläder ligger och väntar på att bli omsydda eller lagade men det går helt enkelt inte. överdelen på maskinen verkar ha gått i baklås och är supertrög så tråden bara går av hela tiden (bot?).

 

ponchon/jättesjalen hittade jag idag på beyond retro. den får följa med över vårjackan imorrn när jag går till jobbet! I veckan var en första utan mössa och vantar, jippie!!

 

translate


sol x 2


Idag har solen äntligen hittat vägen runt till köksfönstret och hit, till mitt sovrumsfönster. Hela vintern har Östsidan varit höljd i dunkel och mörker.
Men inte nu längre:)

trött på rött


Jag saknar mina ljusa lockar och råttfärgade hårbotten!
Kan man använda silvershampoo på hennarött hår?

tacksam för tips

translate

Ljuset


Idag började så himla fint! Vaknade hos en vän i ett soldränkt rum. Vännen skulle iväg men jag hade inte alls bråttom till jobbet utan åkte till medborgarplatsen och satt i solen en stund och myste. Klockan nio gick jag till ett fik och fick mig en cappuchino och smörgås. Allt var så stilla och fint. Gatorna var fortfarande tysta och de människor som var ute var lika höga på vädret som jag. Det blåste inte ens, bara det!
I en timme läste jag tidningen och småpratade med en av mina bordsgrannar innan det blev dags att dra vidare. Jag var fortfarande ute i god tid så jag bestämde mig för att promenera till gamla stan, där jag jobbar. Knappt kan jag minnas senast jag kände mig så harmonisk.
Nästa vecka är en nästan-ledig-vecka så då blir det samma visa igen. Minus jobb.
Göra absolut i n g e n t i n g
(åh, lycka)

Hoppas ni haft en lika skön söndag;)

translate

Trettisjua eller Trettiåtta?

Sugen på nya pjucks eller vårballerina från ecco?
(trots att det deppsnöar i stockholm just nu)
Två dagar kvar

translate

Bubbelgum & Plast




I början av veckan hände något mycket märkligt. Jag som är så totalt ointresserad av all typ av sport började tänka på löpning, på fuktiga grusvägar, flås och studs under fötterna. Helt ur det blå (måste vara solen). Jag har aldrig ägt ett par löparskor förut och tog en helkväll med att läsa på om olika modeller, material och rekommendationer. En hel vetenskap verkar det som.

På Stadium konstaterades det att jag är plattfot (inte konstigt att jag helst är barfota) och att det jag var ute efter måste innehålla mycket studs. Jag köpte ett par Asics (som tack och lov var på rea) som förhoppningsvis kommer vara snälla mot mina knän och min rygg.

Så här är vi nu alltså. Jag hoppas att vi ska trivas tillsammans. svettas, svära och skratta tillsammans. Och helst av allt, åldras tillsammans så det dröjer många år innan jag behöver besöka en sportbutik igen som luktar bubbelgum och plast.

(Tack Michaela på stadium /sergelgatan som hjälpte mig och inte tittade på klockan fast det var efter stängning!)

translate

Kurering


Har känt vibbar av förkylning såhär på vårkanten. Dem motar man lätt bort med Ingefära, honung och vitlök.
Gör te på ingefäran och honungen. Svälj den hackade vitlöken rå och skölj ner teet. Allra effektivast är det om man gör detta innan man går och lägger sig, då har basciluskerna inte en chans!

translate

fragment av ett hem

fondväggen rollade jag en gång och bestämde att det fick räcka

 


mammas konfirmationsfoto i bokhyllan


naturmaterial är grejen


svanfjädrar från stranden på landet, totempåle och skrin i sovrumsfönstret


elektronikhörnan jag inte blir klok på, favoritpläden från mexico och det finaste arvegodset jag äger, jordgloben.

translate

Hejdå-Vinter-Syndromet

tänk att nu är vintern kanske slut för den här gången



det är snopet, precis när klagandet börjar bli lite väl mycket stånk och stön så tar det slut


precis så kanske det ska vara.
nu i efterhand vill jag helst minnas vintern såhär och undrar förstås varför jag inte plockade fram vare sig skidor eller skridskor i år heller.

translate

Cowboy Boots


Idag hämtade jag ut den här fina boken som jag beställt. Jag älskar hantverk och cowboy boots är ju helt fantastisk konst!
Absolut något av det finaste jag vet från där borta i Amerikat.

translate

en gammal klassiker


det här med önskelistor och så, det känns ju lite genant, som om man faktiskt förväntar sig att få allt man skrivit upp på en bit papper. om några veckor fyller jag år och jag har gått och funderat på det här med att lista sånt jag behöver. men grejen är väl den att man inte behöver så mycket när man har tak, mat och kärlek. däremot vill jag gärna ha några småsaker. det har hänt några gånger att man får sådant som man inte alls har någon användning av och det är ju faktiskt synd när givaren har lagt ner energi på att hitta något till just dig (mig).
här kommer därför några tips;)

Min största önskan over all är ju som ni förstår den vinröda Emman ovan, jag blir liksom nästan svettig av lyckorus bara jag tänker på hur fin den skulle vara i bokhörnan här hemma.


gamla 80tals rockvinyler, åh helst kiss eller poppiga klassiker


vintageportfölj till datorn. ska köpa min brors begagnade laptop i vår.
den behöver bra fack och axelrem för stadskörning


kamera. absolut begagnad men digitalt system. letar just nu efter en canon 400d.


presentkort är en bra grej att ge bort när man är lite osäker. jag handlar helst på afroart, beyond retro eller annat ställe som är vintage/eko eller fairtrade. viktor gav mig finaste julklappen från unicef, borrhål till brunn i uganda.


en bok är aldrig fel. läser helst klassiker, alternativ medicin eller om grönsaksodling. gamla band från antikvariat är också fint.


i övrigt så känner ni som är mig väl bekanta redan till mina värsta svagheter.
jag samlar på indianhantverk/ motiv/böcker, gamla ramar, kartor och saker från det gamla folkhemmet. dvs allt som är fint! ungefär så är det.

jojustdet, en skrivmaskin old school som på översta bilden vore inte heller helt fel.
ack, fick ni med allt nu?

translate


När knoppar brista

I helgen invigde jag balkongen med solig frukost


Det var det bästa beslutet jag tagit på flera veckor tror jag. Vinnade metod mot depp!


Jag passade på att drömma mig bort lite med cirkuscykeln medan jag satt där.
(typ grusvägar, ljumma vindar och högt vajande gräs)


Jag har småpratat med den under vintern, borstat bort snö och trånat lite genom fönstret också.


Imorgon blir det favorit i repris på balkongen!
Hoppas solen håller med.

translate

jämvikt

 

jag känner att det här sakletandet har börjat ta överhanden och med risk för att behöva byta namn på bloggen till "vad jag hittade i soprummet" så kommer här ett outfit-inlägg.

 

blusen är en tunn favorit som jag brukar ha både när jag lyfter skrot, går på finmiddag och ibland som pyjamas. kjolen är från myrorna men jag klippte och klistade i några timmar innan jag blev nöjd med den och nu är den en favorit den med. antagligen det mest burna plagget hemma hos mig faktiskt.

såhär ser jag ut en typisk latdag när jag år hemma och påtar. toviga flätor, broderade kjolar och nästan alltid barfota.

 

så, nu kan jag med gott samvete återgå till sakletandet igen!

 

translate


vid vägens slut väntar nya äventyr.


sist jag var på röda korset hittade jag den här gamla väskan i fuskläder. den passar perfekt som förvaring  åt mössor, vantar och halsdukar uppe på hatthyllan i hallen. har haft trådbackar innan och hur mycket finare är det inte nu liksom. backarna kom från soprummet och var gratis medan den här fina saken kostade hela 60 kr.
ibland har man tur.

jag gissar dock att den får följa med på resa i sommar, helst till uppsala dit min vän Sofie flyttar i maj.

så mycket roligt vi ska ha, väskan och jag!

translate

RSS 2.0