val

 
det är en sån dag idag, jag hinner inte ikapp känslorna. har speckat schemat för mig själv när det enda jag egentligen skulle behöva är att åka bort någonstans, ut i vildmarken. ensam med skogen, himlen. utan prylar, utan människor, utan jobb, utan kontakt. få ligga i en mosse och bli uppslukad av tryggheten. helst utan tidsbegränsning. bara få vara där tills jag är färdig med det.
 
smärtan i mellangärdet sitter kvar. vintern är över men jag har inte lämnat in skuldblanketten. ibland övermannar den mig så oväntat att jag måste sätta mig när jag står, gå av tåget när jag åker och gå upp ur sängen och ut ur huset i natten, bara för att andas. jag längtar efter något. helheten är det nog. smärtan av att vara människa finns ju alltid där på något sätt. orken sviktar och jag sover nästann dubbelt så länge varje natt mot vad jag brukade göra förr. 
 
det är dags att välja. uteslutningsmetoden. börjar nu.
 
 
 
 

tillbakablick och framåtblick

bildarkiv 2009
 
 
Idag är det 6 år sen jag startade bloggen! Jag har inte jobbat så hårt för att nå ut med det jag delar, men är ändå glad för att ni kommer in hit och läser förstås! :) En del är nya besökare och någon har kanske varit med nästan sedan starten!? Hursomhelst tycker jag att det blir roligare och roligare med tiden och jag uppskattar verkligen när ni delar saker tillbaka:) Det gör det ännu mer värt att fortsätta! 
 
Med denna tillbakablick i bilder från första månaderna av bloggande ser jag att den röda tråden åtminstone håller fortfarande:) Jag är fortfarande galen i vackra saker, enkelt leverne, mytologi och mystik, precis som då! 
 
Tack för att ni fortsätter hänga med på resan<3
 
 
 

Lomeyende design blogg

 
 
Nu finns Living amongst trees, en första lookbook för mina nya alster på Lomeyende design blogg. Sidan kommer fungera som ett showroom för det jag skapar men också innehålla sådant som inspirerar mig arbetsmässigt! Kolla gärna in! :) --->
 
 

insta..nä


 
 hade jag haft instagram hade det kunnat se ut såhär idag; morgonsol i farstun!
 
 
men 14 grader inne så tofflorna på medan jag gör kaffe!
 
 
work<3
 
 
 
och här har vi anledningen till att jag inte har instagram! kamera trasig, internetfri och kompis sedan 2008(!?),  jojomän! 
 
nu blir det kaffe på trappen:) ha en skön dag!
 
 

ytan och under


 
 
jag är en sån där som gör stilleben när jag inte orkar ta itu med de verkliga problemen. och sen fotograferar jag dem! kanske för att få nån sorts bekräftelse på att jag ändå åstadkommer något. blommor och lyktor på ett rentorkat bord, en perfekt rak tidningshög brevid soffan osv. det har blivit extra mycket på senaste tiden. säkerligen för bekvämligheterna jag saknar när jag är i stugan. som att vattnet inte är påslagen ännu. jag kan värma regnvatten på spisen och ta en "dusch" i balja, konstigt nog otippat njutbart trots att det då sker i ett ouppvärmt uterum jag har. 
 
baksida kan man ju tycka, men för mig hör det stuglivet till. och det tvingar mig på flera sätt att vara både mer medveten om hur jag fördelar resurserna och det fysiska arbetet jag gör här. när jag får göra allt detta i min takt och ensamhet så njuter jag verkligen av livet. hugga ved sent på kvällen, hämta vatten i hink, diska i balja och kanske inte tvätta håret så ofta som jag gör när jag bor enligt "standard". när det är mitt val så infinner sig något som jag enklast kan benämna som harmoni. 
 
och när jag känner mig lite för smutsig men ändå för lat för att värma det där vattnet, då gör jag ett stilleben och knäpper några bilder, voila! (för allt anseende vill man ju inte förlora;-)
 
 
 
 
 
 
 

fragment

 
 
 
 
 
 
fragment som är delar  av helheten ändå. dags att plocka fram lite inspiration för en ljus vår med mod och kraft att ta itu med det som skall. lite såhär känns helrätt som hj'lp på traven efter månader av mjukisar, arbetsbyxor och för mycket fokus på allt det praktiska. in med lusten igen! in med magin. eftermiddagsritualen börjar kännas i hela kroppen nu, tänder ett ljus och lite rökelse. blåser ut röken i husets alla hörn, smörjer mig själv med röken, bort bort med all negativ smuts; Här finns inte plats för er!  sen brygger jag en kopp pepparmyntste på det och kanske tänder en liten brasa om termometern visar lägre än 18grader. Mm hemma.
 
 

ett minne

 
sommardag<3
 
efter att ha tittat runt på the boho collective ett tag ser jag hur dessa bilder nästan skulle kunna vara en lookbook inför sommaren. för mönstrat och naturromantik är ju på nåt vis alltid nåt man längtar efter den här årstiden;)
 
 

RSS 2.0