norrut

 
Jag kokar morotssoppa, 4 liter. Och hackar grönsaker i massor. Idag åker jag norrut på kurs. En sorts fortsättning på den där som gav mig så mycket. I nästan en vecka blir jag borta. Fantastiskt:) och så blir det första gången jag upplever norrland, det har aldrig blivit av förut. och när kan egentligen vara bättre än just nu? mitt i det nerviga stugletandet och innan det nya äventyret som heltidsstudent drar igång. solen som inte går ner. iväg på lite andligt. jag berättade ju aldrig vad det var för kurs förra gången. kändes inte bra att göra det innan jag smält upplevelsen. men såhär efter nästan tre månader så kan jag bara säga att det har verkligen öppnat nya dörrar.
 
någon sa: våga prova det du drömmer om! och det gjorde jag.
 
foto: jessica lindgren
 

maybe its a keeper

men inte för mig. kolla in mina pågående auktioner här.
.
hoppas ni alla har en trevlig midsommar!
.

äventyr

.
Jag har precis fått veta att jag kommit in på mitt förstahandsval. Det innebär att jag kommer flytta i höst. Inte så långt visserligen men ändå, flytta. Det känns riktigt bra faktiskt:)
Alternativet till studentrum är att flytta till en billig sommarstuga där jag kan ha egen trädgård och klara mig med små medel. Vinter utan rinnande vatten.. Det tål att tänkas på men å andra sidan, varför inte..!? Jag skulle inte vara den första. (Alla överlevnadstips är välkomna hädanefter:)
.

en droppe

.
lyssnar på fleetwood mac och funderar på det här med konsumtion. hur våra vanor så lätt skulle kunna bytas ut mot en annan och göra positiv skillnad.
de som nån gång yttrat såna här ord vet att man får räkna med mothugg. men egentligen. jag får ofta höra att personliga förändringar bara är en droppe i havet. och visst, det är de kanske. men å andra sidan så består ju havet av en jävla massa droppar. alla de där dropparna är vi. förändringar sker hela tiden, varför skulle vi inte kunna förändra saker till det bättre?
.
jag läser utskicket från greenpeace för 2011. det har mest flyttat runt i olika högar sen det kom i vintras nån gång, men nu har jag läst. i grupp har människor lyckats med att sätta press på de stora företagen att förändras. Barbietillverkaren Mattel fick en särskild plats i Greenpeaces agenda, liksom Nestlés Kitkat, bl.andra.
Just nu prats det ju en hel del om Arktis. Vem som ska få göra anspråk på marken och borra efter olja, eller om Arktis ska bli skyddad mark. En hel kontinent där minsta felaktiga beslut skulle kunna förstöra delar av världshaven för alltid. Man vet helt enkelt inte om man skulle kunna göra något åt en ev läcka, typ av sorten som vi hade i mexikanska golfen 2010. Är det inte helt sjukt att man då ens diskuterar eventuell dispans?
Sverige är ordförande i Arktisfrågans råd fram till  nästa år. Det verkar inte göra mycket skillnad för ett oexploaterat Arktis.
.
för att binda ihop det här lite mer med det som jag först skrev så kan vi väl säga såhär. det finns tusen saker att ändra på men testa shoppingdetox minst en månad  och handla mer Bra mat. ja jag menar Krav och liknande. och glöm för all del inte att kika in på greenpeace hemsida för mer verklighet. Där finns en namninsamling för att stoppa Shells försök till borrning i arktis. nästan en halv miljon människor har redan skrivit på. var en droppe du med.
.
Till den som reagerar på Fairtrademärkningen i kitkat-videon kan jag säga att det gjorde jag med. Frågan om multinationella företag som Nestlé ska kunna fairtrade-certifiera sina produkter står högt på agendan. Nya regler för såna storföretag är ett hett ämne inom rättvis handel. vissa vill utesluta dem helt medan andra menar att det är bara med hjälp av påtryckningar på de stora företagen som produktionen kan förändras. så länge köper jag Ecuale-choklad.
.

älskade hatade kläder

.
dagar som idag. dagen i veckan då jag ska hinna med allt det som jag inte hinner resten av veckan. den lediga dagen. den fyller jag med måsten, tvätten och skolarbeten, omplantering, packeterande och skickande. hinna med att höra av mig till alla på väntelistan. vännerna, så de inte glömmer bort mig, eller tröttnar. ångestladdat blir det när det blir ett måste som skjuts upp,. ständigt till imorgon.
i detta så lyckas jag med att planera in en picknick, en middagspicknick med tjejerna. det är en på miljonen att det händer känns det som men så blir det sagt iaf.
sen vräker det ner, åskar och dundrar och illusionen bara krashar ihop.. jag vill inte och orkar inte längre göra något av det som jag borde. trots att jag vet att det går nästan en vecka tills jag får chansen igen.
den instinktiva känslan är att nu skiter jag i det här. åker till stan och shoppar för att döva bort all besvikelse. så gjorde jag förr.
men jag har ju köpstopp nu.
det är dagar som idag. som jag plockar fram de där paltorna som är resultatet av andra såna dagar. paltorna är sånt som aldrig får bli använt. de är införskaffade i stridens hetta, och speglar inte alls mitt vanliga jag.
men så tänker jag nu med facit i hand, med diciplinen framför mig, att just de där paltorna blir ju på sätt och vis en påminnelse om vem jag var, och vem jag vill vara. och inte vara.
kankse är det dags för bytets revansch. idag är bytet jumpsuiten.
.
spricker himlen upp så är jag färdig att gå och picknicka. men jag skiter fortfarande i tvätten.
.
.
*shoppingdetoxad sedan 13 februari.
.

Sjunde månens flykt

.
Årets första på Rosendal i onsdags. Solsken och fika med mamma under lummiga träd. Och så den senaste i raden av böcker jag är besatt av -3-delarsserien av Lynn Andrews från sent 80tal. läser nu andra delen, sjunde månens flykt, för andra gången. så fin.
.

nu när vi ändå är igång

med ogräsprat så vill jag tipsa om fler grejer man kan käka från naturen just nu! löktrav t.ex. lägg bladen i sallad eller förväll och hacka ner i en paj.
.
och kirskål förstås! den växer nästan överallt och är bäst att förvälla och kasta i grytor, pajer och omeletter!
.
skogsskafferiet kan man se nästan allt som finns att spisa i skog och mark. det var det!
.

det enkla livet

.
Det är dagar som dessa, när det ömsom smattrar av regnet på fönsterbläcket, ömsom lyser guldigt solsken genom bladverk och smutsiga fönsterrutor, som jag längtar tillbaka till husvagnen på teneriffa. eller den sortens liv åtminstone. i drygt ett år levde jag och min dåvarande sambo i en jättefin gammal 70-talare som vi renoverade från vrak till (stillastående) vrålåk. vi fick den gratis mot bortforsling av en man som var så trött på den att han tänk ta yxan och gå lös..
.
Dagar då jag stekte champinjoner på gasolspisen och läste i timmar medan det smattrade vilsamt på taket av milt vinterregn. då jag inte hade några fasta tider att hålla mig till. och framför allt, någon att hålla om. hm ja kanske framförallt det.
.
det längtar jag efter just nu. det enkla men fina i livet.
.

RSS 2.0