kära pentax

denna kamera fick jag i födelsedagspresent av pappa när jag fyllde 18.
det är 7 år sen.
sedan dess har jag fotat exakt såhär mycket med den;

en rulle.

det är en alldeles utmärkt analog systemkamera, som helt fallit i glömska pga av min dumma snålhet.
vem fotar analogt 2009 när digitalkameran finns? varför betala en massa pengar för bilder man inte vet hur de kommer bli, när man kan ladda in i datorn direkt, helt gratis, ändra och putsa i all oändlighet?
några, som gillar den gamla lite oslipade finishen.
i skolan fick vi fotografera svartvitt med gamla kameror och framkalla själva i konstlokalernas mörkrum.
det var magiskt. jag saknar det.

så kära gamla vän, du får också följa med till teneriffa. ditt första stora uppdrag, men absolut inte ditt sista.

jag lovar.

snart avfärd

idag lyste solen en stund och jag tog en promenad med mamma

 

mindes sommaren och sparkade på höstlöv

plockade in de (nästan) sista äpplena

och tog ner den stora resväskan från vinden


på lördag åker jag och det är med blandad sorg och förtjusning som jag packat halva dagen.

ser fram emot längre dagar, att gräva grönsaksland, leta efter fynd på gator och suga lite till på "sommar"karamellen.

kommer sakna mina vänner, familj och överhuvudtaget allt som jag håller kärt här hemma.
men denna gång blir det tre månader på ön i atlanten istället för 7-8. vilket såklart är ett plus.


och när jag kommer hem mitt i den kallaste vintern vankas det bröllop!

det förflutna hälsar på:)

 

dagens överraskning fick jag när jag tog in posten och hittade ett tjockt kuvert addresserat till mig. ingen avsändare. lite skeptiskt sprättade jag upp och fiskade fram senaste numret av Camino som jag efterlyste för inte så länge sedan.

 

vem kan då denna hemlige givare vara? jo jag har mina aningar eftersom adressen till den förre ägaren av tidningen står på baksidan. en skola i södertälje. och hur många har min hemadress och kännedom om mitt dubbla efternamn? Så jag tackar allra ödmjukast och kan meddela att jag redan hunnit skumma igenom tidningen och nu ska jag med största nöje brygga mig en kopp te och lusläsa från början till slut!

 

en fråga bara

har du själv läst och fascinerats, misel? :)

 

 


Bröllopsyra!

i januari ska min allra bästa vän Sofie och hennes kille Jesper gifta sig. denna förväntan hon går runt med har i högst grad smittat av sig. jag har bl.a hittat dessa underbara bilder hos Angelica Glass
Underbart!

terapi för tålmodiga

bra tips för den som är sugen på att pyssla

En trött gammal luvtröja fick en målad WASP logga med flames i guld


Och ett linne som aldrig används får nytt lyft med röd penna och svart/guld flytande färg

Jag har massor av enfärgade baströjor som aldrig används (de flesta kommer från mamma) oxh jag som vägrar slänga funktionsdugliga kläder och prylar samlar allt på ett ställe tills jag får nån ide om vad man kan göra med dem.
Att måla loggor med sina favoritband är löjligt enkelt, bara man har tålamod. Man letar reda på den bild man vill använda, förstorar på datorn och ritar av, antingen på frihand eller kalkerat, eller skriver ut.
Färgerna jag använt är köpta på panduro. pennorna är billiga, men jag tycker färgen bleknar rätt fort när man tvättat plagget några gånger. flytande färg däremot är riktigt bra och är faktiskt mycket billigare i längden dessutom. sjukt dryg! bäst är då att vara stadig på handen, eftersom man måste använda pensel.

luvtröjan tog mig säkert 3 timmar att måla, linnet kanske 1 timme. detta beroende på motiv såklart, och arbetssätt. till Wasp motivet behövs ju som synes lite bättre precision än till Kiss loggan som har en väldigt rak och enkelt form.

terapi för tålmodiga vill jag lova!


önskvärda axlar

nästa projekt:

Tröja med axlar á Ace Frehley

W.A.S.P till stockholm

 

och jag kommer missa det Igen. Missade dem för fyra fem år sen när de var här sist. Fattar inte hur man kan ha sånt oflyt ibland.

Jag åker 31 okt till Teneriffa och de spelar alltså 5 november på Debaser Medis.

Lycko dig som kan gå säger jag bara!

 

(detta är inte en officiell w.a.s.p video)


Camino sökes


Det blev ju tyvärr ingen prenumertion för mig tillslut efetrsom jag ska åka bort i några månader så jag har försökt få tag på Camino som lösnummer. Antingen har jag ett otroligt oflyt eller så har jag bara haft otur. Har letat på flera ställen, inkuderat 2 st presstop i stan och jag hittar den bara inte!
Är det någon som sett den här tidningen som lösnummer (i stockholm) så berätta snälla var!

kära återseenden

har kört städning. efter tre försök med att riva ut allt ur förrådet hittade jag dem tillslut! mina nike air force1 som jag köpte Nya fast 2hand har legat halvt bortglömda i sin kartong sen 2004. Jag ska nämligen börja träna, wihoo! (eller försöka)

jag avskyr gympaskor, men de här älskar jag!

 

chockrosa lack är ju rättså oemotståndligt, ibland. köpte de här på stadsmissionen för några år sen, trots att de var för små redan då. har sedan dess legat i en helt anonym skokartong som jag på insidan har klätt i tigermönstrat. jag tar fram de ibland, provar, går runt trots att det skaver och ler lyckligt.

mer än så blir det inte. men att ha en skatt i en låda att kika på ibland är ändå inte så tokigt.

 

första festivalen jag någonsin åkte på går inte att slå, någonsin!

18 år, utomlands, med bästa vännen i hela världen, massor av snygga långhåriga karlar, gothflickor, V.I.P pass och bara hårdrock på scen!

 

åh, kära minnen


Den ultimata kärlekssagan

Fantomen på operan har allt!

Andrew Lloyd Webber är ett geni!


Cats

 

Igår kväll var jag och familjen och såg Cats på cirkus. Sjukt kul! Förra gången jag såg en musikal live var runt 1995, "Grease" som var min absoluta favoritfilm på den tiden.

 

Jag har sen tidigare broadwayfilmen "Cats" från 1998 på video, så jag kände ju igen musiken och kunde åtminstone nynna med lite. Det enda som var synd var att det var svårt att få en god titt på kostymerna, som faktiskt är halva nöjet med just Cats. Trots att det var många som satt mycket längre ifrån än vad vi gjorde.

 

Särskilt spännande är materialen! Spandex, fuskpäls, leopard, ränder, fläckar, Yummie:)

 

Varför förs tankarna till glamrockmusiker? ;)

 

och var får jag tag på spräcklig spandex att sy en kroppsstrumpa av?


egenheter

jag samlar på Gudrun Sjödén kataloger

jag handlar nästan aldrig något

men fotografiet, kläderna, färgerna och det grova, matta katalogpapperet är underbart!

Dagens U-landproblem

Sömmerskorna som arbetar för bla HM får ca 0,5 - 3% av den summan plagget senare säljs för i butik.

Faktiskt är detta något jag ofta funderat på. Hur mycket fick personen som sydde mina kläder utav det jag betalade för dem? Nu vet jag.
Knappt tillräckligt att leva på alltså!

Karl-Johan Persson, hm:s nya vd verkade lite nervös för några veckor sedan, eftersom höstförsäljningen inte börjat så bra som han hoppats. det är väl bara för hm Och en hel massa andra klädkedjor, att inse att det bästa för affärerna är att öka välfärden för sina medarbetare.

kan tillägga att sist jag köpte ett Nytt plagg var nån gång i våras. tvivlar dock på att stoppa konsumtionen är lösningen på problemet. det är Kvaliten som måste förbättras. både tillverkningen och Arbetsvillkoren!

We're watching you!

Dagens I-landsproblem

Den mjuka tortillan till tacosen var oval istället för rund,
varpå det var svårt att rulla ihop utan att ingredienserna föll ut.

Det går i cykler om 20 år

Framrensat ur gamla gömmor. Då, vintagefynd.
Paljetter, kornblå mocka, leopard, ormskinn, zebra, spandex, läder, glittersprayat, lack, latex.

Nu, finns i din välsorterade h&m butik.

.puh!

Mjukt och utan stick

Tjusigaste tröjan på länge hittade jag hos Emmaus för en spottstyver i förra veckan. Utan stick och med tunna invävda guldtrådar. Favoritjeansen med poesi är second hand och från spanska Stradivarius

Taiwan tar nytt ansvar!


Man blir så trött på att höra saker som " varför ska vi göra något, lilla sverige, en droppe i havet, åt klimathotet. det spelar ingen roll hur mycket vi gör, sålänge som usa, kina och x och y fortsätter släppa ut så mycket skit"
Så bakåtsträvande, egoistiskt och dumt!
Här är ett bevis på att ansvar smittar av sig! (å andra sidan går det inte ihop med vattenfalls skamlösa baklängesutveckling)

Nästan hela Taiwans energi importeras från andra länder. Därför vill man nu bygga ut sin vindkraft. Idag besökte en delegation näsuddens vindkraftspark på Gotland för att samla kunskap.

Ute vid näsuddens vindkraftspark på södra gotland gjorde idag Abraham Wen-Shang Chu, Taiwans högste representant i Sverige, ett besök för att samla kunskaper och erfarenheter om vindkraft.

Det lilla landet Taiwan, känt för sin produktion av elektronikprodukter, med 23 miljoner invånare på en yta inte större än en 12-del av Sveriges, importerar idag 99,3 procent av sin energi. Man är därför väldigt intresserad av nya och egna energikällor.

Förhoppningen är att utveckla vindkraften i landet och sedan också arbeta mot den stora marknaden i Kina - det land som släpper ut mest växthusgaser i världen.

källa: SVT


Vad gör man inte för kärleken

 

Att jag snart ska åka tillbaka till teneriffa börjar kännas påtagligt. Inte sådär som typ, åh, vad skönt att fly rusket och kylan, utan mer som en stor knut i magen. Jag har bott där i tre år nu. Först nu känner jag på riktigt att det är på tid att flytta hem igen. Särskilt när man träffar underbara vänner sådär en vanlig söndag och bara slappar tillsammans, inte gör något utsvävande eller Måste ha bra idéer, utan bara Är. Jag kommer sakna det.

 

Jag kommer sakna Stockholm. Har aldrig riktigt tänkt på det förrän nu, men för många är stockholm ett ord laddat med flärd och möjligen en del snobbighet, stress, betong och Uteliv. En enda bloggare jag följer är från stockholm. Resten är utspridda över hela sverige. Jag är varken flärd eller snobbig. Jag är född på Karolinska sjukhuset, uppvuxen här och har ett totalt oglamouröst liv. Älskar att vara hemma och pyssla, odla och ändå ha nära till en så stor Kulturstad som stockholm är. Jag går väldigt sällan ut på krogen numer men älskar alla små trånga rockklubbar och den mångfald av människor som finns här. Kulturkrockar och underground är vardagsmat. Precis så är det och jag skulle inte vilja att det var på något annat sätt för allt i världen.

 

Kontrasten mellan stockholm och kanarieöarna är smärtsamt stor. Trots att jag bott där i tre år, talar spåket, förstår seder och bruk någorlunda, kommer jag aldrig kunna vara en av dem. Jag är "Rubia" för de flesta, alltså ”Blondie” men detta har inte så mycket med hårfärg att göra. Skulle jag ha mörkt hår skulle det inte göra särskilt stor skillnad. Jag är Utifrån. Och det är svårt att komma in i ett så pass stängt samhälle som faktiskt finns där. Det är inte Spanien hur mycket man än diskuterar geografisk tillhörighet. Det ligger mycket närmre afrikas kust än spaniens. Människorna är annorlunda. Att tillhöra en subkultur är så ovanligt att folk vänder sig om och pekar på någon som ser annorlunda ut. Det finns inga punkare, emo eller hårdrockare, inget intresse för vintage, lagt hår eller vippiga kjolar att tala om. Hippies finns det däremot en del av. Det kategoriseras jag själv som när jag är där. Däremot inte alls när jag är hemma i sverige. Isoleringen från omvärlden är slående. Försöker man integrera sig i samhället räcker det att vara där i några veckor och man börjar tänka på ett helt nytt sätt. Det har varit en upplevelse, jag har lärt mig massor, både om mig själv och andra, men man kan inte bortse från fakta.

Hemma är alltid hemma.

 

Men vad gör man inte för kärleken.

 


Nostalgi

Kollage sammansatt av mig nån gång 2003-2004


Idag när jag gjorde följande

1. städade garderoben
2. drog ut en halvt bortglömd jättekasse med kläder
3. öppnade och fiskade upp allt från leopardprint, paljetter och spandex
4. fiskade upp en Lita Ford tshirt
5. hittade 2 chrashdïet tshirts och en tröja

gick jag in i ett rent nostalgimoln, dammade av min finaste leopardklänning och hängde den på en galge, samma sak med en kornblå mockaklänning från 80talet, den egensydda vinterkappan i hårig leopard och ett par knallrosa lackpumps med peeptoe (allt detta har varit undangömt de senaste tre åren) De inköptes under min Lita Ford/ Jessica Rabbit-period och nu känner jag att de är väl värda en pampig återkomst!

Crashdïet-tröjorna fick mig också att gå in på deras hemsida, och jag upptäckte att de nu nästa vecka, 8-9 oktober ska spela på SwedenRock-kryssningen, för första gången med den nya sångaren.
Har inte varit och sett dem sedan David dog.

Kan knappt fatta att det redan gått över tre år sen det hände...
Första gången jag såg dem var på Tre backar. Det var underground och det ballaste mina 18-åriga ögon skådat!
Glam och sleaze är rätt tärande som livvstil, åtminstone för mig. Men jag önksar jag hållit bättre kontakt med en del gamla vänner från förr.
Kryssning lär det dock inte bli för min del.

Hursomhelst så hittade jag på deras hemsida en gammal intervju (eller vad man ska kalla det:) de gjorde hos Annika Lantz 2005.
(bilden ovan är en länk)

"California white" släpptes som demo 2003


Vattenfall=Framtidstänkare? MyAss!De senaste veckorna har diskutionen flera gånger här hemma lett till de höjda elkostnaderna.
Då tror man ju nästan, eller åtminstone hoppas på, att det beror på att Vattenfall satsar på mer förnyelsebar energi, och att det därför kostar mer till en början.
Men det ska man alltså inte hoppas på.
Medan politiker, media och prat ossemellan handlar om hur vi ska satsa på ett hållbarare och renare sätt att leva, satsar Vattenfall, som är statsägt och ägs av Oss, folket, på att köpa upp kolkraftverk runtom i Europa. Två nya kolkraftverk byggs för tillfället i Tyskland för Vattenfalls räkning.
Eftersom de inte ligger på svensk mark är det lätt att de hamnar utanför beräkningen.

"Om de svenska kolkraftverken stod på svensk mark - istället för i Tyskland, Polen och Danmark - skulle Sveriges officiella koldioxidutsläpp vara tre gånger så högt. Bara Australien, USA och Kanada släpper ut mer per person."
Källa: Greenpeace

Läs mer om detta Här
och Här


RSS 2.0