garnplättar


jag har lärt mig virka garnplättar. någon som vill gissa vad detta ska bli?

translate
take a guess. what is this going to be?

sugar rush


för en sockernarkoman som jag så har den senaste månaden varit allt annat än hälsosam. dels har många födelsedagar infallit (och därmed följer obligationsfika(!) men jag skulle ljuga för mig själv om jag därmed rättfärdigade alla (andra) kakor, tårtbitar, pajer och fluffiga kreationer som slinkit ner.
droppen var när jag utmattad efter en joggingrunda ställde mig direkt i köket utan att byta om och började vispa marängsmet!
man vet när det har gått för långt, eller hur..?

jag är nu på avgiftning! önska mig lycka till.

translate
I'm on sugar detox. wish me good luck!

Ro

I helgen som var flydde jag till familjens landställe utanför Gävle.


Det har ägts i fyra generationer och det mesta står kvar nästan precis som för 100 år sen.

I ett litet uthus samlas fina detaljer från förr

som har stått huller om buller och med ett nästan 20årigt damm över sig.

tills i lördags då jag fick ett ryck och började städa, torka, organisera och slänga sånt som inte hörde hemma.

efteråt blev jag bjuden på fin middag vid havet (det var min namnsdag dessutom)

jag åt den godaste vegi-lasagnen någonsin!

en väldigt givande helg mitt i all jobbsökarstress, måsten och ångest över att tiden går alldeles för fort.

translate
last weekend I went to the summerhouse my family've had for four generations. Everything look basically the same as it did a 100 years ago. very peaceful indeed. and lots of memories.

fynd i egen garderob

I veckan hittade jag två trevliga saker när jag städade.

 

1. metervis med tyll i en påse jag köpt för lääänge sen. det blev till några kjolar. en är till salu här

2. ett par gamla fina jofa konståkningsskridskor som jag inte minns att jag hade ens. jag måste ha fått dem av någon vänlig själ.

 

det bästa med att samla på allt och aldrig slänga nåt är att man ibland hittar såna där små skatter hemma hos sig själv. det blir som om de vore helt gratis, eftersom man inte minns vad man en gång gett för dem. verkar vettigt?!

 

translate

Found in the closet while doing other things:

1. lots of tulle 2. a pair of ice skates. surprises are the best!


känner du igen det här?
"det här är jens, en fredsaktivist som år efter år gör världen lite bättre. just nu förhindrar han produktionen av nya effektiva vapen.

KPA pension
för en bättre framtid
"


det som däremot inte nämns i reklamen (och detta är förståeligt) är att KPA investerar i utvinning av oljesand (en av världens smutsigaste energikällor), Coca Cola (som i åratal orsakat stora problem med grundvattnet i asien), Goldcorp (som i guatemala och honduras åtalats av regeringen för miljöbrott efter att ha utvunnit guld med hjälp av cyanid och därmed läckt ut bly och arsenik till byarna runt gruvområdet).

tjo!! ...eller??

translate
criticism is never far awaytjoho jag vann


för nån vecka sen deltog jag i en tävling på iCITY om ett hårvårdskit från Kevin Murphy. produkterna är paraben- och sulfatfria och skapade utifrån en miljövänlig filosofi vilket såklart tilltalade mig. idag fick jag veta att jag vunnit med den här bilden och motiveringen:

- Den här frisyren hade jag när jag var uppstylad för ett event till ära av Tim Burton (kanske borde varit "cats" istället). Det enda som användes till stylingen var en borste och lite spray. jag har i vanliga fall ganska rakt hår och tyckte det var kul att få till ett riktigt virrvarr. Vore det inte för de tusen tovorna efteråt skulle jag kunna tänka mig att ha den här frisyren betydligt oftare än vad jag har i nuläget, fast kanske till en vanlig festklänning nästa gång.

så nu vet ni, det lönar sig att försöka ibland!

translate
With this picture and motivation I've won a hairstyling kit from the Australian brand Kevin Murphy at iCITY


adrenalin

idag tog jag på mig favoritblus+favoritkjol och gick ut och sökte massa jobb. så härligt när man kommer igång ordentligt och bort från den där första nervositeten. nu har jag gått runt i fyra timmar till olika ställen och på köpet har jag pumpats full av energi. det är första gången på länge jag känner att människor ute överhuvudtaget orkar lyfta huvudet och se på varandra. de senaste månaderna har det varit som om man går ensam i stan fast det är fullt av folk. alla med sitt och i sin egen värld. idag märkte jag skillnad, kanske är det våren, kanske är det jag som förändrats. hursomhelst, imorgon f ortsätter jag att dela ut cv:n och förhoppningsvis fortsätter energin att stiga. jag har varit helt utmattad den senaste tiden och det känns så skönt med förändring.
man ska smida medan järnet är varmt!

i provrumen på Weekdays är det som i lustiga huset. och så har jag blivit givare till Greenpeace igen. känns bra!

favoritblusen är i 100% siden och köptes för 1 euro på en loppmarknad i puerto de la cruz och vintagekjolen i mocka köpte jag på vintagemässan i mars för 20 kr (jag blev så ivrig för att den var så fin och över priset att sömmen sprack rejält när jag provade den på mässan:).

translate

asking around all day, looking for a new job I'm full of adrenaline. for the first time in months people actually look up and see each other. maybe it's springtime, maybe it's me..
I also joined greenpeace again!

 


körbärsblomning i kungsan del 2

igår morse hörde jag på nyheterna att körsbärsträdens blommor äntligen slagit ut.

jag grabbade kameran och begav mig till kungsträdgården

vilade på en bänk under de rosa molnen

och konstaterade att det var fler än jag som beundrade och fotograferade

translate
cherry blossom in the royal garden part 2

Ni har väl hört..


...att de snart gör film om nirvanas "uppgång och fall"..?

när jag var 14 år kanske så var nirvana och kurt cobain i mitt huvud ungefär 60% av all min tid. mycket grunge alltså. jag samlade på artiklar om hans död och svårtydda brev från hans livsdagar. min bästis och jag var helt uppslukade av den tragiska historien, såg dokumentärer och musikprogram som kunde skvallra om vad som egentligen hände den där dagen han dog, bara man var tillräckligt uppmärksam skulle man kunna dra i någon liten tråd och nysta upp hela sanningen. jag tapetserade med bilder på kurt och köpte nirvanaaffisher till min bror när han fyllde år. jag täckte för sovrumsfönstret med filtar och låg kvällarna i ända i mörkret och lyssnade till "in utero". svårmodet var aldrig långt borta. skivomslaget blev senare en hyfsat stor tatuering (som jag mot förmodan aldrig ångrat). ja ni hör ju själva..

helig var han för mig, ouppnåelig (såklart), visst var det knas men ändå logiskt just då. mina föräldrar skulle inte hålla med om det sista. jag gissar att de mest såg en hängiven, uppslukad besatthet. nu är bilderna nedtagna, skivorna dammar sorgset i bokhyllan och duggregniga sommardagar lockar mer än mörker och frusna höstlöv i rännstenen.
(när jag var tonåring var det alltid höst)

men så när jag läser i dn om courtney loves åsikt vad gäller en viss skådis som kurt knyter det sig i magen. film. om kurt. nej nej nej. det skulle han inte tyckt om. det är 14åringen i mig som vet detta. sympatiserar, väljer sida till hans fördel. det är nog många som blir glada över en film om nirvana men det kan jag inte bli. av ren trots.

fotografen anton corbijn gjorde för några år sen filmen "control" om Ian curtis, sångaren i joy division. en svartvit historia som fängslade så det gjorde ont och lämnade bröstet tomt och fullt på en och samma gång (den kan jag rekommendera men så var jag inget stort fan heller). kanske blir filmen om nirvana en liknande historia. jag vet inte vad jag tycker om det. jag kommer nog inte se den.. till en början

fotografier från 1998-2000 nånting..

translate
film about kurt cobain and nirvana...not the biggest hit
so far

Details


Stockholm city ur en annan synvinkel.

translate
Stockholm city from a different angle

RSS 2.0