bits+pieces

1
2
3
4
5

6

7

8


9
 
10
11
12
13'
14
 

1. Julens bubblare har varit lakritsmaränger, jösses vad gott! En studiekamrat gjorde och bjöd på före avslutningen så jag var tvungen att testa hemma. lakritsen är krossad turkisk peppar, resten är som vanligt. trippel sats gjorde jag och nästan allt är uppätet! (jag erkänner mig väldigt skyldig)

 

2. Hemmakväll med brasa, tända ljus och film.

 

3. Äppelringar från äpplen i päronens(haha) trädgård hängde i köket i höstas. nu äts de med morgonyoghurten.

 

4. En vanlig dag i skolan. En novembereftermiddag planterade vi äppelträd. Det var strax innan snön lade sig. jag trodde aldrig att man kunde göra det så sent på året, men tji fick jag. 

 

5. popcornkväll i stugan

 

6. utflykt till tullgarn med klassen. Vi kollade in alléer och hur man förr planerade slottsträdgårdar. Sen fikade vi och Jonatans fina handmålade ryggsäck livade upp lite extra.

 

7. samma dag åkte vi till Trosa och besökte privatträdgårdar och parker. Trosa måste vara riktigt fint på sommaren. Hoppas på fler utflykter dit!

 

8. garderoben hemma. det fanns bara ett 40 cm brett skåp när jag flyttade in=räcker inte på långa vägar! Den nya garderoben fixades genom att täcka för ett fönster och spänna upp en stålvajer, gå ut i skogen och leta efter en stadig gren. Grenen skalades ren och hängdes upp. Den har brakat ner en gång med alla kläder på och fick regleras men nu sitter den som berget, inkilad mellan två väggar och med extra hänganordning av ståltråd från taket. Jag använde vanliga gardinlängder som skynken att dra för.

 

9. skolutflykt till kulturhuset i järna med trädgård. I seminarieparken finns ett damm-system som renar allt vatten från kulturhuset, skolan intill samt hotellet som ligger på samma mark. Så himla coolt och även fantastiskt vackert. Vattnet drivs fram genom olika dammar och genom små vattentrappor, vilka hjälper till att syresätta vattnet. Det rena vattnet går sen ut i östersjön.

 

10. den där nya grejen i ansiktet. Jag och min kompis Maeles bonusbarn kallar den El supermoco (supersnorkråkan) vilket helt klart är en isbrytare:)

 

11. Mitt hem inbäddat i snötäcke. Svårt att föreställa sig i somras när allt var nytt.  När jag vaknar är det frostrosor på loftfönstret och ständigt ny  snö. Det är så vackert när solen ligger på att jag knappt fattar att det är mitt. Jag har varit hemma alldeles för lite på sista tiden, särskilt under jullovet. Det ska tas igen nästa år (vecka).

 

12. höst i favoritkängorna

 

13. vinter i favoritkängorna

 

14. Hemma

 

 (lånad rubrik, bits+pieces från fina bleubird förstås)'
 

länkkärlek

Bleubird -om en texasfamilj
 
Vilda barn - en blogg om att leva sin dröm och utmana normer
 
Moon to moon -om orginella, fantastiska hem
 
 
En hel rad av klipp finns med denna kvinna, Amy som bor i Costa Rica. Fascinerande när verkligheten som man lever i luckras i kanterna. här utmanas många av de nödvändigheter vi tror att vi är beroende av.
 
mycket nöje!
 
 

jepp

 
God Jul!
(nu blir det äta av)
'

att dansa sig genom livet

 
 
 
 
jag dansar. jag pratar inte ofta om det, men jag dansar nästan varje dag. för en väldans massa år sen så hittade jag gabrielle roths "sweat your prayers" som helt enkelt handlar om dans som terapi. den boken blev en språngbräda för mig, som aldrig trivts med någon sport överhuvudtaget. dans som jag kände den hade inte heller fungerat. pardans, bestämda steg, en rytm att följa. det var ointressant. 
 
i sweat your prayers handlar det om att dansa inifrån sig själv. fötterna är viktigast. det är där allt börjar. vi glömmer oftast det, och trots att jag dansat länge så har jag forfarande problem att känna mina fötter. det är bara i dansen som jag låter de bestämma fullt ut. det är fötterna som styr.
 
nu har jag börjat dansa i grupp igen. det är en speciell känsla. alla dansar sin egen dans, men man är ändå tillsammans. det ger verkligen något speciellt till mig. en sorts bekräftelse som jag inte visste att jag sökte. men också känsla av samhörighet. man blottar något av sig själv och samtidigt så är rörelse något av det mest grundläggande i våra liv. säg en kultur där man inte använt dansen som medel för glädje och gemenskap. jag önskar att jag ska finna något i den som jag eller vi en gång tappat.
 
dans alltså, det är livet.
 
 

skärvor

1.
2.
3.
4.
5.
6.
 
Ett hopplock av nyligen tagna bilder.
1. ritning på rummet till kursen i permakultur
2. vila efter 2 dagars lövkrattning på skolan (som resulterade i en 20 meter lång lövkompost)
3. utflykt i mörkö naturreservat en ledig dag
4. lite kärlek i klassrummet<3
5. en skärva av mitt hem. den ärvda byrån och indiantavlan är två favoriter.
6. jag har färgat håret i en ton nära min egen, i hopp om att slippa utväxt för resten av livet.
en sorts fortsättning på detta.
 
 
 

Jul igen

 
Nu är det ju snart jul igen. hur nu fasiken det gick till? förra året sammansatte jag en julklappstips-lista med Shyssta julklappar i två delar. Ni vet, mitt nobla försök att rädda världen bara lite lite grann.
de hittar ni r och här.
 

RSS 2.0