legends of the fall

'
"this was still her home he told her. he should have let her go. but how could he have known what would happen. she was not to blame. she was like the water that freezes in a rock. that splits it apart. It was no more her fault than it is the fault of the water, when the rock shatters."
'
fin ont-i-hjärtat-film och fina metaforer. höstlegender från 1994 bör inte undgå någon romantiker. jag snyftade mig igenom den för kanske 100e gången inatt då jag satt båtvakt. förutom när jag förde loggbok eller tog en runda på marinan med ficklampan alltså.
'
translate

testar och så får vi se

 

Jag har inte läst "modemanifestet" men konceptet verkar ju enkelt. Sofia Hedström skrev en bok om projektet att inte inhandla några nya kläder under ett helt år.
På senare tid känner jag att mina kläder nästan tagit över och lyckan över ett nytt fint plagg byts mot ångest så fort jag kommer hem och ska få plats med det i garderoben. Principen; en in, en ut är svårare än vad man tror när man vant sig vid gamla mönster. Men shopping är en drog..
'
Jag är ju mest en vintage eller begagnat-köpare men det gör ju (lite knepigt) att det går mycket fortare att fylla skåp, lådor och galgar med nykomlingar eftersom det för det mesta är väldigt billiga köp.
Inte heller går jag efter strategin att sånt jag inte använt på 5 år ska bort. För jag är periodare och allt har sin tid, och efter ett tag kommer den tillbaka, typ:)
'
Så med anledning av att jag äntligen fick till det igår med rosklänningen kör vi på i samma stuk ett tag tänkte jag. Alltså använda kläder som fått hänga alldeles för länge utan att användas (eller inte alls) istället för att leta nytt!
'
Idag röd klänning med snurrkjol och indiska broderier (från myrorna)
'
translate

kom höst

'
Skolan har börjat, jag håller på med min allra första uppgift vilken består i att ta reda på vad människor omkring mig vet eller kan om fairtrade. Igår samlade jag in en sex-sju stycken till formuläret. Känns kul och fortfarande lite nervigt, det var så länge sen jag pluggade och behövde redovisa mina resultat för någon annan än bara mig själv.
Den som har lust får gärna svara:) Alltså; Vad vet eller kan du om Fairtrade? Vad innebär det när en vara bär detta märke?
'
Ute är det höst nu (jo, det är det faktiskt!) och jag som sneglat på den här rosklänningen i garderoben hela sommaren och undrat när jag ska ha den. Nu inser jag att det nästan är för sent så idag premiärar vi tillsammans. Jag köpte den i våras i Emmaus fyndlåda. Säkert 80tal med jättevolanger runt höfterna och det gillas!
Stövlarna budade jag hem i förra veckan. De var nya men andrahand och jag har en känsla av att vi kommer hålla ihop i många år framöver. Jag har nästan alltid problem med skor som klämmer och skaver och är allmänt för smala för mina neandertalarfötter men se de här passar något så utomordentligt gott:)
Nu ska jag skutta iväg till biblioteket och sen ikväll går jag och lyssnar på Jason Luckett på Amsterdam Café (mariatorget).
Vi kanske ses där!?
'
translate

Old SchoolIdag har jag inte lämnat byggnaden. Det bara regnaroch regnar. Och inne sitter jag, dricker te och har haft lyssnarmaraton på sommarpratare i p1. I bakgrunden knastrar kasettband med blandad musik inspelad långt innan jag var född. Nja, några är mina men de flesta är inspelade av min mammas ungdomsflört. Old School.

translate

snabbis i tidsmaskinenVi tog en tredagars till gotland, jag, brorsan och Moises. Nu har jag ätit tillräckligt mycket kola, knäckäpplen, maknadsfärskt rågbröd, plattbröd, nötter och hemgjord glass för att det ska räcka i några veckor.
Både telefon och kamera dog första dagen och det var väl egentligen ganska bra, trots akutpaniken som kom smygande.
Medeltidveckan ska man nog njuta av utan allt det där vanliga tjafset, för allra bäst blev det när jag tillslut släppte taget och bara lät mig svepas med av stämning, musik och dans.

Jag tror vi gör en tradition av detta och åker nästa år igen!

translate


How to start a friday morning

Krusbärskräm med mjölk, rågbröd med bönor och lakritste. Så såg min frukost ut igår


Det är första gången på flera veckor som jag äter en riktig frukost, och på balkongen dessutom!


Jag har gått ner i tid från jobbet och är numer ledig 5 dagar i veckan (wohoo!!)


Moises är på besök från min fd bostadsö, Teneriffa


Jag var fortfarande lite trött efter att ha jobbat sent kvällen innan


Tror vi satt i en och en halv timme där på balkongen och åt och pratade om livet. En total latfredag som sen övergick i fem timmars parkhäng, Åh så skönt!

translate

RSS 2.0