ingen tidJag kollar i kalendern och inser att jag bokat upp mig en månad framöver med jobb jobb jobb. När har jag tid för mig själv? Jag är så trött att jag släpar fötterna efter mig och konstant snubblar över saker. Igår när jag var på väg hem med tåget hamnade jag i en djup diskussion med mig själv och såg saker och ting för vad de verkligen är. Vart jag har varit för snäll. Vart jag har varit onödigt hård. Vad jag borde och vad det är som jag faktiskt vill. Jag har flytt alltför länge nu, det är ju så lätt att göra det när man känner sig överhopad.

Nu är det dags att sätta ner foten! (säger jag till mig själv)

translate

hoppkostymenIdag har jag köpt min första byxdress. Den hittade jag på myrorna för en lagom rund peng och ska använda flitigt i sommar. jag chansar på 70tal eftersom den är i polyester och säkert knastrar när man tar den av efter en hel dag. Mönstret tycker jag är fantastiskt! Lite zebra, löv och fjädrar på en och samma gång.
Benen är så vida så den kan misstas för klänning när den hänger för sig själv men när man tar den på kommer den till sin fulla jumpsuit-rätt!

translate

sommar till saluom man nu kan säga så...
hursomhelst så har jag laddat med auktioner så in å kika vetja!


translate

knak brak

nu går det fort i grönsaks"landet"


jag hinner knappt med att plantera om sockertärterna


eller tomaterna


mangolden är det lite bråttom med, de växer snart ur


och det som jag trodde var mynta visade sig vara citronmeliss

snopet men jaha, då blire en annan sorts mojito då!

translate

sparris och sånt


Så kom ekolådan. När jag kom hem stod den utanför dörren precis som utlovat. Har drygt 7 kg grönt att ta hand om så det blir storkok ikväll men allt ser jättefint ut och jag kan bara tacka och bocka och rekommendera detta vidare.

Värt varenda öre!

translate

blue velvetmin nya last är tydligen babyrelaterad. det finns inga baktankar med detta utan jag har bara blivit frälst sedan min bästa vän fick en dotter för ett halvår sen. det finns så mycket fint till de små.

tillskottet kostade mig inte en enda krona. i lördags hade föreningen storstädning och slängde sådant som folk lämnat kvar när de flyttat. jag kom hem vid midnatt efter jobbet och hade siktet inställt på just detta. efter mycket stånk och svett lyckades jag få fram en fin emmaljunga under gamla bord, trasiga stolar och cyklar.

hur fin den än är så tänker jag att jag som barnlös åtminstone inte kan ha två barnvagnar hemma i vardagsrummet. (inte minst pga av min bror som jag delar lägenhet med). jag har gjort rent, lagat små hål och ska piffa lite och sen får den antingen komma ut till försäljning eller ställas på landet i väntan på kusinbarn.

men bara grejen, att slänga en sån skatt är för mig ofattbar.

translate

ny framtid


Idag har varit en sån riktigt bra dag, till skillnad från igår och andra mindre lyckade dagar.
Jag var på intervju för röda korsets FairTrade-kurs som jag sökt och fick besked direkt. Jag blev antagen!!!
Helt plötsligt ser jag helt annorlunda på framtiden. Dels hur jag kommer att prioritera min tid och energi i framtiden men även att jag får in en fot i något som jag längtat efter så jäkla länge! (och använda hjärnan). Det ska bli så spännande!
Efteråt var jag lätt som en fjäder och svängde in på Stadsmissionen i Liljeholmen och fyndade en gigantisk rottingkista för 30 spänn. Den släpade jag sen hem på armen utan att klaga. Men en söt tjej erbjöd sig att hjälpa till att få den uppför sista backen hem:) Om man lägger till att jag är 173 så förstår ni hur stor den är.


Den var mönsterpassad under hatthyllan i hallen och kommer sluka alla återvinningskassar som brukar samlas på golvet. yeah!!

translate

från klarhet till klarhet
vad det är för jäkla jobbigt när man börjar gilla någon och inser att det aldrig kommer gå, det kommer aldrig att bli mer än såhär. inser att man i smyg försökt bygga på något som inte finns.
och dessutom är det inte en själv som egentligen bestämmer detta. (och egentligen visste man det hela tiden för vi är ju så olika) man har inget annat val än att vända ryggen till om man vill överleva. så förhoppningsvis gör man det.

translate

BeansIgår kväll var jag på utflyttningfest för min bästa vän som flyttar från Stockholm i slutet av månaden. Eftersom jag aldrig får tillfälle längre att klä upp mig passade jag på att göra det (och faktiskt bära accessoarer!) även om det var lite blandade känslor till just själva flytten.

Det här halsbandet fick vara först ut och jag har faktiskt gjort det själv i min verkstad.
Idén till det fick jag under min totala besatthet av kostymeriet i Apocalypto. +att jag och mamma hittade en påse kidneybönor i skafferiet utgångna 6 år tidigare.
Man tager vad man haver! De andra delarna består av tagua (ett sydamerikanskt jättefrö, kallas vegetabiliskt elfenben), agat, kokosnötskal och makraméflätat band i nacken.

translate

detaljer 21. bast, bananfiber, vass, och strå
2. gamla maskiner som drivs utan vare sig sladd eller batterier
3. retro barnvagnar och brunblommiga textilier

tre saker jag gillar!

translate

finders keeperseftersom jag älskar att odla visste jag långt innan snön kom hur mitt uterum skulle ordnas. balkongen skulle bli en trädgård, det var bestämt!
inte för att jag är nån odlingexpert, och inte heller för att jag anser mig vara bättre som odlar mina egna tomater (haha) utan helt enkelt är det så att det är en av få saker som får mig att stressa av när jag känner mig ensam och olycklig, eller att hela världen är emot mig. odling är terapi som det så fint heter. när det spirar och det är tack vare att jag sått, vattnat och planterat om fyller det mig med förundran och ro. jag slipper tänka på värdsliga problem för ett ögonblick.

Jag bestämde på en gång att jag skulle ha ett växthus, då kan man börja tidigare, få större plantor fortare, skydd från vind och dessutom anser jag det vara lite extra sport. Men växthus man köper är snuskigt dyra tycker jag och jag ville absolut inte ha ett i mjukplast! ska det vara så ska det vara något man kan vila ögonen på.

mitt växthus är egentligen ett vitrinskåp från ikea. jag köpte det på blocket för 100 spänn. jag var lite osäker i början på hur det skulle klara sig ute under vintern men det har gått galant! "taket" är en sluttande glasskiva som man kan fälla upp och en vanlig glasdörr på framsidan har det förstås. ibland undrar jag om det inte var bättre lämpat som växthus än vitrinskåp redan från början.
de gamla lådorna från ett utrivet orginalkök har fått agera odlingslådor och står just nu lite här och var på balkongen. de passar perfekt att odla i eftersom de är djupa och mina småplantor kan växa till sig ordentlig innan omplanteringen. jag la i en tjock plastpåse i botten så var det fixat mot läckage!

kökslådorna och nästan alla krukor jag har kommer från soprummet och det är bara att tacka och bära upp. sånt tycker vi om!
finders keepers!

translate

lyx var ordetNu har balkongen äntligen blivit det där extra rummet som jag gått och längtat efter ända sen vi flyttade in!
Möbler har inhandlats och det är snart så varmt så vi t.o.m kan käka middag ute utan att frysa. Jag är också väldigt glad över att förra ägarna la in trall på betonggolvet eftersom jag mest alltid går barfota hemma.
Balkong med morgonsol är verkligen ren och skär lyx. Nu när det dessutom är grönt utanför kan jag sitta i timmar utan att göra ett endaste dugg!

Bordet och stolarna kommer från Ikea. Allt annat är begagnat.
(Träskorna jag budade hem för någon vecka sedan är dröm och mardröm på samma gång. Fina som få men lämnar främre delen av foten med ständig kramp. Vet inte om jag ska öva ett tag till eller låta de komma ut på marknaden igen. Kluven.)

translate

morötter och såntIgår kväll gjorde jag slag i saken och beställde min första Ekolåda!
Känns som att jag tjatat om det i ett år men utan att få tummen ur. jag propagerar så himla mycket för ekomat men på den gröna fronten är det bara enstaka som säljs i vanliga mataffärer och jag är helt enkelt för bekväm (läs lat) för att åka långväga för giftfria zuccinis.
jag har försökt handla efter säsong och även välja bort sånt som jag kan leva utan men nu blir det så mycket enklare!
Ekolådan kan man prenumera på eller beställa när man har lust. Så man inte köper mer än man gör av med. Jag började med en mixlåda grönsaker och frukt + lite extra avokado, grape och ingefära!

Om ca 10 dar är den här, så jag får helt enkelt återkomma om resultat då!

translate

efter regn kommer solskentvå dagar ledighet. första dagen (igår) vaknade jag med migrän och fick inget gjort förrän en kompis ringde och bad mig om lite hjälp med ett skolarbete. jag kom hem vid midnatt och stupade i säng.
imorse åkte jag till ikea för att köpa jättekrukor men de var slut. istället fick jag med mig hem ett parasoll till balkongräcket (som inte passade), halogenlampor (som heller inte passade), och fyra lågenergilampor (varav två var trasiga). jag köpte en gummiskrapa till badrummet som jag själv råkade ha sönder på vägen hem.

frustrationen och ilskan jag kände för de här två dagarna och av att inget fått gjort gav mig en spark i arslet tilll att ta på mig löparskorna och gå ut och springa. den första turen för iår, och första gången med de nya skorna.
det var det absolut bästa sättet att rensa skallen!

ps. idag hade jag mina nyare träskor. är det bara jag eller är det allmänt känt att man får kramp i stortårna av att gå i den typen av skor? någon som vill dela med sig av lite bot?


translate

hippiedrömmar

har precis tryckt i mig marängswiss och kan inte sova. istället har jag sökt reda på underbara traderafynd!
jag sparar lite och ska inte köpa men åh så fint, särskilt mockasinerna!

(bilderna innehåller länkar)

translate

valborg

dramaten och resväskan fick följa med på äventyr


jag hade packat prylar till 2 på natten


min bordsgranne Anna i dörren till café amsterdam


en del av frukosten (försov mig lite) bestående av färsk mynta i hett vatten + kokoshallonpaj:)


nya sandalerna från indiska gav skav och gratis fottatuering


sen var det dags för öppning


lite såhär ser det ut just nu i cafét


och utanför


t-slejf är nog det bästa jag vet i skoväg. tyvärr var dessa träskor 2 nr för små:(


lite hantverk smög sig in


<3


edison and son


en annan Anna


bror kom också och tittade


jag köpte ett par fina kilklackar och tvingade mig själv att använda dem redan idag. högklackat är egentligen inte riktigt min grej. tycker mest om att se på. men det gick över förväntan bra!

vid femtiden drog vi vidare till medborgarplatsen för att få oss lite mer sol och dricka. sen blev det grillkväll hos sofie men då fick kameran stanna i väskan. finfin valborg:)

translate

RSS 2.0