skrud

 
 
Den är ju fin ändå, vintern!  Jag längtar lite efter att elda varje morgon och skriva examensarbete i stugan. sitta vid bordet och sticka in fötterna under en varm hundmage. jag ska ha mina vänners border collie i några veckor, medan de är bortresta. jag tror det blir ett perfekt inslag i examensskrivandet! börja dagen med eldning, promenad och lek i skogen. sen kan vi gå in och värma oss igen. jag ska dricka örtte på alla vilda växter jag  plockade i somras och bastians korg kan stå under bordet så jag kan klia honom på magen med foten medan jag gör djuplodande research i högen av böcker. 
 
det här med självdisciplin är ett kapitel för sig. för att få stora saker gjorda behöver jag antingen rutin eller panikadrenalin strax före inlämning. jag satsar på det första alternativet den här gången. faktumet att jag behöver ta hänsyn till någon annans behov i det här fallet är nog bara ett positivt inslag, då jag oftast går på det andra alternativet. men det är klart, jag blir tvungen att vara på skolan ibland, det är så många intressanta samtal där som inte sker ensam i en stuga med hund:)
 
men sen till kvällen kanske vi åker hem och lyssnar till elden igen.
 
 
 
 

väntrum

 
 
 

Jag var ju som inställd på att det inte skulle bli nån vinter. Hade accepterat tanken på att det från gråbrunt gegg skulle gådirekt på tussilgo och porlande vårvatten i bäcken (vart vattnet kom ifrån utan snö hör inte hit). Ändan ur har jag inte fått på ganska lång tid nu, skyller på att det är så fasligt bekvämt att bo på skolan. Behöver vare sig hämta vatten, värma dito eller elda för att hålla värmen. Egentligen känner jag att det dödar en del av kreativiteten. Jag behöver den där startsparken på morgonen som det innebär att gå upp för att elda. Men istället får jag exellent sällskap. Jag har tagit beslutet att vara här så länge mina sambosar bor kvar. De flyttar ut i slutet av månaden, sen är det självstudier och praktik ända till examen, vilket innebär att vi inte kommer bo ihop nåt mer. Sörjer lite över det, det har varit väldigt bra och tryggt att inte behöva anstränga sig för att umgås. Allt som oftast glider vi omgring i mjukisar, stannar upp i samtal och kollar på film nedbäddade i soffan.

 

Inom mig slåss rastlösheten mot den där som bara vill gå i ide tills solen återvänder. I fredags avslutade vi kursen Entreprenörskap med en mysfest i en klasskompis underbara hus på landet. Åt massor och några bastade. Kursen har gjort mycket för mig. Vi fick lägga upp strukturen själva, skriva våra egna betygskriterier och undersöka det vi allra helst ville göra. Det blev en resa till dalarna med nya hjärtevänner och några studiebesök häromkring i järna-trakten. Det har öppnat mina ögon ytterligare. Inspirerat, fyllt med bubblig nyfikenhet och storslagna idéer. Jag börjar sätta ord på vad det är jag vill göra! Hjärtevännerna har börjat kännas som familj. Men det är ett väntstadium jag befinner mig i nu. det känns som att det är allmänt för oss som bor här. Kanske också för att vi är några som inser att vi inte vill splittras. Att vi ska göra något tillsammans, men ändå  har väldigt olika planer för den närmsta framtiden. Några av oss kommer nog att hitta lösningar tillsammans. Andra kanske gör det längre fram.

 

tiden på den här utbildningen har verkligen fått något att hända med mig. Jag har inte bara lärt mig om jorden, hur man odlar grönsaker och gör vackra trädgårdar. Jag har lärt mig mer om människor, om mig. Jag har kommit en bra bit på vägen med min rädsla för att inte räcka till. Jag har börjat tro på stora förändringar. Eller snarare, jag har börjat förstå hur jag kan vara en del av dem. En känsla av både frihet och ansvar. Men framförallt gör det mig lycklig ända in i själen. Trots det grå väntrummet. 

 
 
 

paprika i januari


 
nu har jag skördat mogna paprikor på fönsterbrädan! plantorna har hängt med sen mars kanske. grott under lysrör på skolan, visat sig i fin prakt på stockholmsmässan när vi gjorde huvudmotiv för nordiska trädgårdar. följt med till min stuga och stått på glasverandan tills det blev sommar och varmt. sen har paprikorna solat sig utomhus ända till november då de följde med tillbaka till skolan. de har stått på fönsterbrädan i mitt studentrum. och nu, färsk paprika på frukostmackan!
 
 

väggen

 
jag samlar på intryck och inspiration. och mina käraste relationer. de har kommit upp på väggen nu i studentrummet. så att jag blir dagligen påmind om allt det underbara i mitt liv, och såklart det jag längtar och strävar efter. såhär ser det ut just nu<3
 
 

ruljans

 
det är ruljans på gång. ofta i juletider så får jag panik över mina prylar. som en del nu vet så gillar jag att köpa vackra, billiga loppisgrejer. kläder inkluderat. men vid jul får jag nog! plötsligt ska det in nya saker där det redan är fullt. det blir ju ändå att jag handlar till mig själv när jag letar julklappar. särskilt som jag gärna handlar begagnade saker även när det ska bli gåvor.
förra veckan tog jag nästan en heldag med att rensa, sortera och fotografera för försäljning
 
för övrigt så har jag varit på Lindsberg i helgen! en kursgård under renovering i dalarna som även är kollektiv för ett femtontal sköna själar. jätteglad och inspirerande att åka dit, även om det inte var så spännande ute precis. samma grågröna dimma som i järna. jag åkte upp med mina finisvänner från skolan för å göra lite research inför det här med att starta/driva företag som grupp! för vi har kommit på att det här med att bo tillsammans, det är nog grejen ändå. att bygga något ihop. det är mitt livs kanske största utmaning. men också där hjärtat känner sig skrämmande levande. sålänge jag får ha något ställe att dra mig tillbaka till vid behov så tror jag att jag kan bli bra på kollektiv. eller kanske nära bygemenskap. åtminstone vill jag prova.
kan man vara ärlig mot sig själv och med varandra så kan det stundtals vara som en väldigt mysig fest man aldrig behöver gå hem ifrån. men det är klart, jag har inte så mkt övning ännu. vi får se vart jag är om ett år;)
 
 
 

RSS 2.0