sommar



Nu har jag haft semester i en vecka och jag har inte gjort något vettigt under den här tiden överhuvudtaget. Precis som det ska vara alltså. Mestadels har jag vandrat i skogen, cyklat runt på grusvägar, premiärbadat och ätit massor av glass varenda dag! Jag har varit ensam mest hela tiden och även om det gör mig lite sorgsen ibland så har det varit väldigt nyttigt att bara få umgås med mig själv och bara vara. Följa rytmen.

Imorgon åker jag till Roskilde och hälsar på kära vänner (och förhoppningsvis ska jag fortsätta med slappandet och ätandet i en vecka till)

Hoppas ni har det skönt i sommarvärmen!

translate

gratismat


tänkte bara tipsa om skogsskafferiet.se, en jättebra sida där man kan läsa om vilka ätliga växter som finns i naturen just nu, samt hur man kan tillaga dem! Pepp för gratismat och folklivskunskap!

translate

Metalheads mot Blommor liksom

I måndags åkte vi på en liten roadtrip, jag och päronen. De kom och hämtade mig lite för tidigt så frukosten tog jag med mig i en gammal festivalmugg.


Vi hälsade på moster med man vid deras sommarställe


Ni vet ett sånt gammalt idylliskt hus med trädgård och knagliga äppelträd som man (nästan) skulle kunna döda
för.


När vi kom dit fikade vi förstås för det måste man när man träffar släkten. Här är min fina mamma och hennes tvillingbror.


och efter det gick jag på upptäcktsfärd och hittade gamla emaljskyltar.


och beundrade fina detaljer


I stora husets vardagsrum finns de finaste tapeterna någonsin!


precis såna vill jag absolut ha i mitt framtida hus. hur stora odds att jag hittar dem?


I nästan en vecka hade de varit där och rustat upp. Idyllhuset ska nämligen säljas.


Pappa

Jag låg under äppelträden och drömde mig bort lite i idylliska-hus-drömmar och vips var det eftermiddag. Nästa gång vi ses har de inte huset kvar och det är ju synd men inte hela världen. En dag så vill jag bo ett minst lika fint dock, med knarrande trägolv och blommiga tapeter:)

Det var den måndagen.

translate

det nya svarta..


..tror jag är halloumi, eller vad säger ni!:)

nu ska jag njuta av fyra dagar ledigt. imorrn blir först ut och Bada!!

translate

stolthet


Tänk vad att vara stolt kan betyda olika saker. Just nu är jag t.ex. för stolt för att erkänna (kanske mest för mig själv) att jag håller på att falla för nån som jag inte borde och sen är jag väldigt stolt över min balkongodling.
Jag föredrar att skryta om den senare.
Jag är väldigt nöjd över att jag lyckats hålla samtliga växter (utom salvian) vid liv fram till nu.
Och så gillar jag att nästan alla krukor mm är återanvända. Jättekonserverna har jag tagit från jobbet, liksom olivoljedunken jag planerat timjan och rosmarin i.




Idag har jag planterat om och fixat hela dan och nu sitter jag här i 24gradig skugga och njuter frukterna av mitt arbete:) med en drink i handen förstås, det är nog årets första hemmadrink. det är jag banne mig värd efter allt jobb!

translate

låt det vara en tröst, om det blir en regnig sommar


jeffrey campbell rubber boots

mon dieu! (och om de ändå var min storlek)

translate

Karen O



Jag vet att jag skrivit det förut men det bör sägas igen. En person som fascinerar och inpirerar mig så himla mycket är Karen O från Yeah Yeah Yeahs.
Indian, mumie, rymdfuturistisk eller flört med 50talet, hon kommer undan med allt!
Designern Christian Joy har gjort en hel del av hennes utstyrslar och är väl värd en titt!

translate


ogräspaj

På sommaren brukar jag passa på att plocka sånt jag hittar ute och använda i maten. Sist blev det vegetarisk paj med kirskål (kärs) En stor näve räcker till en hel paj för ca 4 pers. Först tvättar man av den och sedan förfäller man i kokhett vatten några minuter.


Pajskalet brukar jag göra först av allt. Godast blir det om man dessutom har i lite kryddor i pajdegen. Förgrädda i ca 10 min på 175 grader så det blir lite småknaprigt.


När kirskålen blivit mjuk och degig tar man upp den,
kramar ur vattnet och hackar i smala strimmor eller ännu finare.

Sedan blandar man kirskålen med 3 mjukstekt gul lök, lägger i pajskalet och toppar med skivad tomat.
Sist men inte minst häller man över äggstanningen. Den ska nätt och jämt täcka tomaterna.

Efter ca 25 min i ugnen på 225 grader har pajen fått färg och är färdig.

Pajskal
3 dl mjöl
3 msk vatten
125 g smör
någon god krydda
lite salt och peppar
Fyllning
2 stora el 3 små gul lök, strimlad och stekt
en näve ogräs, förvälld och hackad
2-3 tomater, skivade
Äggstanning
1 dl filmjölk
1 dl creme fraiche
2 ägg
1 dl riven ost
1 msk smulad basilika
1 msk smulad timjan
Salt och peppar

Äggstanningen vispas ordentligt innan man häller den över pajen. Alla mått är ungefärliga, jag kör mest på känn.

Detta är den mest lagade pajen hemma hos mig. Den går fort och är supergod! (billig också)
Kirskålen kan man byta ut mot förvällda nässlor, löktrav eller annat gott ogräs! Den här gången råkade det bli kärs för den växer i en dunge, precis lagom nära mitt hem.

translate


RSS 2.0