rosa♥guld

tillskott

i

garderoben

är den här pralinen jag snitsade ihop på några kvällar.

fram och baksida är likadana med band som möts mellan de två olika färgerna.

gamla narrkostymer var inspirationen till rutmönstret, 70talet till modellen och färgerna kom sig av en slump. råkade hitta bortglömt tyg i en påse inhandlat för X antal år sen.

translation
new satin dress I made with inspiration from clowns, the 70s and old fabrics hidden in the closet.

favorit i reprisi tre dagar har jag varit helt själv. inget jobb, familj, vänner eller ens grannar. så himla skönt har det varit. man skäms ju nästan lite för att erkänna det men ibland behövar man faktiskt vara helt ensam. jag har gjort sånt som jag aldrig tycker att jag har tid med i vanliga fall. rensat i trädgården, planterat om i stort sett alla krukväxter, lyssnat på radio och kokat saft. och massor av research till bokprojektet förstås.
en viss rastlöshet följer ensamheten men det har varit nyttigt att koppla bort sig själv ett tag. att ha trädgård är verkligen en lyx i sig (även fast den inte är min egentligen).
jag har skördat årets första jordgubbar, övervuxen rabarber (ja ni ser ju själva storleken), mynta, citronmeliss, gurkört, persilja, rosmarin och diverse andra.
sånt är livet.

poor update

den senaste tiden har jag jobbat en del, men även legat i skogen och drömt om ditt och dattom köpenhamn och lådcyklar bl.a..


men mest har jag frossat i mina nya 2handsfynd efter att ha sålt av 1/3 av garderoben


midsommar blev stillsam hemma i trädgården med solsken och relax


blommigt+batik=sant

liksom gratinerad löksoppa och öl+cider

inte idag precis.

det går inte att sova. efter 12 timmarspass och fem koppar kaffe efter nioslaget är det stört omöjligt! kroppen är utmattad och nerverna är på spänn så till den grad att händerna skakar nervöst vad jag än gör.
adrenalinet pumpar, energin är i topp när allt jag vill är att sova.

och inte har jag känt av några spöken idag trots mina tafatta försök till kontakt.
hur gör man egentligen?

surpriseIgår hände följande på mitt nya jobb.
Jag stod och pratade med chefen över bardisken när jag kände att någon stötte till mig, eller kom åt mig snarare när denne gick förbi mig och instinktivt vände jag mig om. jag slutade prata mitt i meningen när jag insåg att det inte fanns någon där. jag vände mig åt andra hållet, ingen där heller. det var bara jag och chefen, han tittade undrande på mig och följde min blick runtom i rummet. jag kände mig tvungen att förklara. "jag var säker på att någon gick förbi mig, jag kände det mot ryggen". innan han hann säga något lade jag till "jaha ja det var väl kanske.. ett spöke!?" plötsligt sken han upp och jag såg att han helt gillat iden trots att jag bara skämtat. "ja det skulle det kunna vara, vi har haft synska personer här som sagt att det finns aktivitet. jaså du kanske har såna talanger du?!" säger han till mig och fortsätter. "du vet spegelväggen där nere i valvet, där bakom finns en gång direkt in till storkyrkans gravkammare. den var öppen fram till 30talet. valvet här nere användes till att förvara de döda innan de begravdes."

jag jobbar alltså i en restaurang som i århundraden varit bårhus. låt er inte avskräckas dock, kom gärna och fika! själv var jag så lyrisk över min upplevelse att jag gick på högvarv till halv fyra i natt, trots 10 timmarspass på jobbet!

translate
meeting with the past at work yesterday. the place is haunted and I'm thrilled!

mångfald


förra veckan och idag har jag provjobbat på flera restauranger. det verkar som jag blir kvar på den jag gillat mest, en klassiker i gamla stan med 1300 talsvalv. precis vid slottet.
det roligaste är mångfalden. de dagar jag jobbat har vi varit 3 svenskor, en chilenare, en mexikan , en spanjor, en italienare, en albanska, en till chilenare, en schweiziska och någon mer i köket som jag tyvärr inte hållit reda på nationalitet.
det känns inte som att man jobbar mitt i stockholm precis. man byter hela tiden språk och det blir att vi mest kommunicerar på spanska eftersom det är ett språk alla kan.
lustigt men så himla bra! jag började oroa mig för att tappa mitt falnande ordförråd. nu får jag öva flera dagar i veckan, helt gratis:)!

translate
I'm now working at a restaurant in the old town of stockholm. I love it and the best of it so far is the etnic diversity. we communicate in various languages but mostly in spanish, since we all know it.
it's a blast!

RSS 2.0