sommartvätt

 
här i stugan tvättar jag för hand!med tvättnötter, galltvål och, i bästa fall regnvatten. just nu är det fullt av pollen i vattentunnorna så kranvatten får duga. älskar doften av soltorkad tvätt! passar även på att tvätta kläder som gjort sitt hos mig, och kommer finnas till försäljning snart, här!
 
 
 

i en annan del av sverige

 
hej från mitt jobb! här har tomatplantorna växt om mig och fikonen dignar på det 15 år gamla fikonträdet. om lite så skördar vi årets första ekotomater! livet i växthus är gött:) iallafall för plantorna. men det har varit lite konstigt att få så lång startsträcka till sommaren när det ännu är kallt ute! jag vill mest bara sitta i trädgårn med kaffe och klänning nu!
 
 

utvärdering?

 
jag fick precis en förfrågan på ett gammalt inlägg, om kombucha. jag har tänkt starta upp en ny kombuchaodling framåt sommaren, för att dela med mig av. men nu undrar jag ju förstås, hur har det gått för er som jag skickade till i höstas? klarade era kombuchor transporten? lyckades ni att få till en bra kombucha? vad tyckte ni? och har ni hittat fler recept som passar och blir en god dryck? jag är nyfiken förstås och det vore roligt att veta hur det har gått!
 
jag fick min kombucha för ca 1,5 år sedan av en fd studentsambo. sammanlagt har jag sedan dess delat den ca 15 gånger och gett bort till nya frälsta(och en del ofrälsta), som i sin tur (iallafall en del av dem) delat den vidare med vänner och bekanta. det tycker jag är jättekul!
 
 
 

RSS 2.0