sakfilosofi

'
tradera is the shit när man varit ute och fyllt på garderoben. jag inser vad min grej är, rotering. jag gillar inte när det blir för mycket. jag känner så himla snabbt när min gräns är nådd. nog för att jag är en loppisgalning men nånstans tar det stopp. då lägger jag ut gamla fynd till ny försäljning. jag roterar helt enkelt. och så blir det lite som att jag bara lånar plaggen under en tid, eftersom jag ofta får tillbaka vad jag betalat för de en gång, även om det kanske var åratal sen jag först köpt det. det är lite tanken med facebook-gruppen också. saker ska inte behöva bli en börda. det ska vara lätt att släppa, men man ska ta ansvar för att de kan brukas så länge som möjligt och sedan återbördas till jorden på ett naturligt sätt. det är min sakfilosofi.
'

Containerfynda Deluxe

'
Jag har skapat en grupp på facebook som heter Containerfynda Deluxe. Tanken är att sidan ska användas till att tipsa om användbara saker som folk slängt i soprum och på gator. Men även sånt som vi haft hemma hos oss själva och inte längre använder.
'

"Det kan vara möbler som grannen vill bli av med, vinyler som samlar damm på vinden eller kanske en cykel man inte tycker är värd att sälja. Istället för att slänga, ta ett foto och beskriv skicket på produkten och hämtplats. Tipsa även gärna om sådant som folk lämnat i grovsoprummet eller sporadiskt ställt ut på gatan i väntan på sophämtning om där finns användbara möbler, virke eller annat av värde.

Detta är i huvudsak ingen säljgrupp utan en portal för att vidga synen på vad som är skräp och inte. Respektlösheten för det materiella och all energi som ligger bakom vår utbytbara natur behöver inte betyda döden för din gamla soffa, bara för att du tröttnat på den;)"

'

Själv har jag massor av saker i mitt hem som jag hittat i föreningens soprum bl.a. men även saker som vänner inte längre velat ha och omoderna ärvda möbler som jag förvandlat med lite färg. Både guldramen och banjon på bilden har jag fiskat upp ur en lokal container. De pryder väl sin plats i det missmatchade vardagsrummet.

'

Så ut och fynda! Håll ögonen öppna, och tipsa förstås:)

'

 


Still life

Jag går igenom balkongen och drömmer mig tillbaka till sommaren när allt prunkade. När skotten spirade och det fanns sockerärtor att plocka varje kväll. Alla de där myskvällarna som inte riktigt hanns med eller infann sig pga stressen och känslan av att ha förlorat sina rötter och vält obamhärtigt. Vad mycket ro det gav mig ändå, att få trycka ner fingrarna i svart jord och vila i naturens kretslopp, när mitt eget var satt ur balans. Det har gett mersmak, även om det just då inte kändes som att jag vågade hoppas på något mer än bara komma upp till ytan igen. Förra veckan skrev jag kontrakt på 100 kvadratmeter trädgård i traktens naturreservat. Där ska det bli bönor, tomater, kryddor och blomkål nästa år. Jag har redan börjat hamstra material som stolar och annat. Dock är det ju höst och ganska kallt i luften för att börja gräva. Så länge får jag njuta av de sista balkongtomaterna som mognar tryggt på fönsterbrädan!
'

Dia de los muertos

I lördags bar det alltså av. Inte den riktiga Dia de los muertos, men man kan inte få allt! Jag preppade välkomstdrinkar i nya vingliga glas från myrorna innan gästerna kom.
Maele gjorde sig redo för en lång kväll och kom tidigt för lite förfeststämning!
Eric var ännu tidigare och det var hur bra som helst, vi hade inte setts på nästan två år!
Han hjälpte till att hacka lök och grädda pizzan som skulle bli tilltugg!
Jag var Frida Kahlo förstås:) Men tog det piano och sippade lite vit sangria innan omvandlingen var komplett
Sen kom fler fina gäster! Här är Maele, Genta och Agniezka
Elizabeth hade klockren sminkning som leopard
Hon kom med Björn som var djävulen, här utan horn
De hade Genta fått tag i
Aga som 50talsbrud, Amy Winehouse rentav kanske?
Docksöta Emma som söt docka
Det var så många fina kostymer överrallt! Här är vattennymfen Magda
som kom med Tomas
Linn var Rambo
Gypsywoman Maele
Tomas hade den mest uppseendeväckande kostymen, som Brüno och lockade till både det ena och andra! Här med Louise.
Sanna var lilla My
Efter pizzabak och drink kom flätorna till och rosorna på! Jag och Genta
Edison och Sanna var tjusiga 1800-talsvampyrer med spooky eyes
I unibrow-tävlingen slog Tomas mig!
Richard, även han saknad sen två år var målad som Turbonegrosångaren 
Kanadensiskan Dominic var läskig läkare
Edward kom som cowboy med riktig södernaccent
Jag med min bästa Frida-min
Det minglades och dansades och plötsligt var klockan halv tre.
När vi kom in på småtimmarna tog några taxi hem och musiken stängdes av. Men vi som var kvar var inte särskilt sugna på avslut.
Istället blev det livemusik. Patrick plockade upp en gitarr.
Sanna tog djemben
Och the howdy cowboy tog den andra gitarren
Själv låg jag på soffan och sjöng med i Hotel California och allt var det var
Viktor var också med
När klockan var kvart i sex tackade några för sig och tog första tåget hem. Resterande gäster klämde ihop sig i min säng och vi snarkade förmodligen ikapp.
Det var den finfina lördagen!
'

pysslet

'
Äntligen har jag fått upp min verkstad igen! Här sitter jag nu och knåpar på kvällarna. "Butiken" ligger lite på is men nu har iaf lusten att pyssla kommit tillbaka! Precis lagom till höstmörkrets återkomst. Repriser av trädgårdsfredag får ackompanjera tillsammans med det oundvikliga tesippandet.
'

Preparations

'
Här pågår förberedelser inför kvällens halloweenfest. Glasen är putsade, lyktorna målade, kostymen framlagd och grannarna varnade. Fotsida långklänning och rosor ingår i min utstyrsel, vad kan det resultera i tro?
'

Musikalen som blev film som blev musikal

'

Lunds stadsteater sätter upp Sweeney Todd! Ännu en anledning att resa söderut!
'

RSS 2.0