säsong

Nu är det utomhussäsong. Hos mig betyder det frukost på balkongen och påtning! förra året var premiären redan i mars!
.
Jag är väldigt stolt över min balkong! Till dels för att jag anser den vara en riktigt mysig plats. men också för att nästan alla inventarier här är sånt som andra i huset har kastat i soporna (!!!) och jag har fått rädda till ett lite längre liv. jag vill bevisa att man inte alls behöver kasta ut tusenlappar på sin inredning för att förnya. det är fortfarande alltför många som köper nytt var och varannan säsong och därmed kastar skitfina grejer direkt i soporna.
.
bänkar, kuddar, planteringslåda (gammal kökslåda), balkonglåda (cykelkorg) och fruktlådan i trä är alla containerfynd!
.
jag har ett riktigt fint växthus till tomaterna, som egentligen är ett vitrinskåp. 100 pix på blocket tyckte jag var överkomligt förra våren! plåtburkarna kommer från en restaurang. vissa av krukorna kommer från sopen, andra från mamma och några har jag köpt.
.
här kommer det snart små blad hoppas jag! och söta ceriserosa rosor som de hade i höstas när jag räddade dem från sopbilen.
.
plåtburkar (från restaurang), äppelkvistar att stötta plantor med (från päronens trädgård), rostig och snirklig piedestal med kruka från sopen, liksom den stora tunnan med lock i bakgrunden. tunnan hittade jag i december och jag har under vintern använt den som "torrkompost". dvs. slängt torkat skal och äppelskrutt, döda växter och annat i väntan på den riktiga komposten jag ska skaffa till kolonilotten!
.
en gammal kökslåda agerar förvaring till mina krukor, tetraförpackningar och plastlådor från grönsaksdisken. Glasflaskorna (vinflaskor) använder jag till vattning på sommarn och det begagnade "planteringsflaket" fick jag gratis på plantagen när jag frågade snällt!
.
i kökslådan växer ärter precis som förra sommarn! De trivs men ska planteras ut såfort det är färdiggrävt i kolonin.
.
den härliga solhörnan!
.
tomaterna har fått flytta ut till växthuset
.
och själv byter jag jeans och kängor mot vårklänning och strumpbyxor!
.
.
ps: om du ändå ska köpa nya trämöbler så glöm inte att leta efter FSC-märkningen som jobbar för hållbar skogsförbrukning.. ds.
.

Kommentarer
Postat av: Lisa

mysigt och fint!

2012-04-19 @ 18:50:18
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja jättefin balkong! Jag gillar plåtburkarna och när man återanvänder såna, det är fint. Men oj, kan du redan sitta ute och äta frukost? Här behövs det nog några veckor till :)

2012-04-19 @ 22:20:24
URL: http://www.lindaforsberg.se
Postat av: Sofia

jag har ju morgonsol och ganska skyddad bakong så det blir riktigt varmt runt 10-11 tiden. men visst, så fort solen försvinner runt hörnet så går jag inomhus igen;)

2012-04-20 @ 00:51:23
URL: http://lomeyende.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0