Allt detta liv

Sopor. De provocerar mig verkligen. Jag blir ledsen på att folk inte kan skilja på sopor och ickesopor. Att ickesopor behandlas som sopor och att riktiga sopor behandlas som något som bara försvinner av sig själv.

.

Jag önskar att jag kunde leva utan påverkan på miljön, eller bara kunna leva i sådan samklang att jag bara ingår i det naturliga kretsloppet. Det är inte omöjligt, men alldeles för långt ifrån min uppväxtnatur för att jag någonsin (eller åtminstone idag) skulle orka hålla fast vid en sådan livsstil. Men jag försöker ändå dra mitt strå till stacken. Som en modern nya gröna vågen-människa.

.

Det farligaste man kan göra är att se på det hela och bara bli överväldigad av alltihopa och därför rättfärdiga sitt oansvariga beteende. Att känslan av övermäktighet gör att man väljer att skjuta alltihop ifrån sig, blunda och hellre leva i den galna bubbla som vi människor i den industrialiserade världen fått växa upp i.

.

Jag blir exhalterad av att lära mig hur vi på bästa sätt kan förvalta jorden. Jag lär mig just nu om kompostering och helt ärligt talat förstår jag inte riktigt hur det går till, men varje dag lär jag mig nåt nytt och bara tanken på att jag kommer få kompostera mitt matavfall i sommar gör mig nästan upphetsad.

.

Är det någon mening med att lära sig något för framtiden så måste det väl vara detta!? Jag älskar livet alltför mycket för att inte bry mig. Allt liv.
Och det ger mitt mening.
.

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Skit bra inlägg ♥

2012-05-20 @ 09:57:06
URL: http://interruptedfashion.blogg.se/
Postat av: malin, fyratips

det skulle vara väldigt intressant om du kunde skriva ett inlägg om hur man går till väga för att minska på sitt sopalstrande el nåt liknande. :)

2012-05-20 @ 12:22:45
URL: http://fyratips.tumblr.com
Postat av: Stenåldersmannen Jonatan

Hej!



Bra och intressant inlägg! :)



Så länge vi lever i det finansiella urvalet, där de som får folk att konsumera mest vinner, kommer det nog bara bli mer och mer som du beskriver.



Vore spännande om du delade med dig mer om dina nya kunskaper om kompostering!

2012-05-20 @ 13:11:07
URL: http://original.nu
Postat av: Karin

Så bra och så sant! :) Tack för en inspirerande blogg!

2012-05-20 @ 19:30:11
URL: http://makeitchange.blogg.se/
Postat av: TuvaMinnaLinn

Mmmm :)

Fint. Tack.

2012-05-22 @ 00:25:38
URL: http://www.tuvaminnalinn.se
Postat av: Sofia

tack för alla kommentarer! ja jag kan nog få till fler liknande inlägg inom kort. det är ju mitt favoritämne skulle man kunna säga;)

2012-05-24 @ 12:03:02
URL: http://lomeyende.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0