Taiwan tar nytt ansvar!


Man blir så trött på att höra saker som " varför ska vi göra något, lilla sverige, en droppe i havet, åt klimathotet. det spelar ingen roll hur mycket vi gör, sålänge som usa, kina och x och y fortsätter släppa ut så mycket skit"
Så bakåtsträvande, egoistiskt och dumt!
Här är ett bevis på att ansvar smittar av sig! (å andra sidan går det inte ihop med vattenfalls skamlösa baklängesutveckling)

Nästan hela Taiwans energi importeras från andra länder. Därför vill man nu bygga ut sin vindkraft. Idag besökte en delegation näsuddens vindkraftspark på Gotland för att samla kunskap.

Ute vid näsuddens vindkraftspark på södra gotland gjorde idag Abraham Wen-Shang Chu, Taiwans högste representant i Sverige, ett besök för att samla kunskaper och erfarenheter om vindkraft.

Det lilla landet Taiwan, känt för sin produktion av elektronikprodukter, med 23 miljoner invånare på en yta inte större än en 12-del av Sveriges, importerar idag 99,3 procent av sin energi. Man är därför väldigt intresserad av nya och egna energikällor.

Förhoppningen är att utveckla vindkraften i landet och sedan också arbeta mot den stora marknaden i Kina - det land som släpper ut mest växthusgaser i världen.

källa: SVT


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0