Gastronomi

Läste i gårdagens Metro eller City att flera tusen människor i Sverige blir matförgiftade varje år utan att veta om det. Största riskerna låg hos bland annat ruccola och tomater.
Men så stod det lite längre ner att detta oftast beror på att vi är dåliga på att Skölja våra grönsaker.
Vi glömmer helt enkelt. 
Köper man ekologiskt slipper man dock oroa sig för den saken, eftersom maten inte är besprutad med Gift.

Detta svängde jag och mamma ihop häromdan, superenkelt och jättegott! 



Tortelinis med ostsås och ruccola och
Ostkaka med hemmagjord lingonsylt och vaniljglass

Tortelinis är ju roliga att göra själv, om man har tid och ork, dessa är dock köpta.
Ostsåsen är jätteenkel och kan användas till alla sorters pasta.

Matlagningsgrädde
Riven ost
Soltorkade tomater
Pressad vitlök
Salt och Kryddpeppar
Basilika, timjan eller vad man råkar ha hemma

Till 2 personer räcker det med ett halvt paket matlagningsgrädde, ca 1,5 dl. Resten av ingredienserna får man pröva sig fram med, beroende på smak. Låt det stå och puttra svagt tills osten smält och allt blandat sig väl.
 Med ruccola på toppen blir det Mums! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0